Batman'da bulunan balık, Leonardo DiCaprio'yu bile heyecanlandırdı!

Dünya'nın en fazla aranan balıklarından biri olarak bilinen Batman Bantlı Çöpçü Balığı, 47 sene sonra tekrar Sason Çayı'nda görüldü. Neslinin tükendiği düşünülen canlıyla ilgili bu olay, dünya basınında da yer buldu, ABD'li ünlü aktör Leonardo DiCaprio, bu gelişmeye kayıtsız kalamadı. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan DiCaprio, bu paylaşımıyla Batman'da gündem oldu.

GÜNDEM 07.01.2022, 17:06
Batman'da bulunan balık, Leonardo DiCaprio'yu bile heyecanlandırdı!

Sason'da araştırmalarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Doç. Dr. Cüneyt Kaya ile birlikte Araştırma Görevlisi Dr. Münevver Oral, 47 sene aranın ardından 'Batman Bantlı Çöpçü Balığına rastladı. 

“En çok aranan 10 balıktan biri”

Dünya Doğayı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği’nin kırmızı listeye aldığı ve neslinin tükendiğini düşündüğü, Shoal isimli, Doğa Koruma Örgütü tarafından dünya genelinde en fazla aranan 10 balık türünden biri olan Batman Bantlı Çöpçü Balığı'nı bulduklarını belirten Doç. Dr. Kaya, Araştırma Görevlisi Dr. Oral ile beraber Sason Çayı ve Sarım Deresi’ndeki arazi çalışmaları esnasında bu balığa rastladıklarını belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Kaya, "Gerçekten oldukça mutluluk verici. Bundan sonraki hedefimiz bu balığı koruyup, geleceğe aktarabilmek. Çok dar bir bölgede yaşıyor, kritik seviyede bir balık, dünya örgütlerince kırmızı listeye alınmış. Bu balığı korumak amacıyla alanda farkındalık faaliyetleri planladık. Bugün de bölgedeyiz" sözlerini kullandı.

DiCaprio paylaştı, Batman’da gündem oldu

Sason ilçesinde görülen bu balık ile ilgili habere kayıtsız kalmayan isimlerden biri de dünyaca ünlü aktör Leonardo DiCaprio oldu. Balığın bulunduğuna ilişkin haberi takipçileriyle paylaşan DiCaprio, Batman’da gündem oldu. 19 milyon 500 bin takipçisi bulunan DiCaprio’nun bu paylaşımı oldukça ilgi çekti.

Batman’a çağırdılar

Sosyal medya hesabı üzerinden İngilizce bir paylaşım yapan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, "Batman Bantlı Çöpçü Balığı'nın bulunmasını ilk elden görmek ve Türkiye’nin doğal güzelliklerine şahit olmak amacıyla seni Batman’da ağırlamak istiyoruz" sözleriyle Leonardo Dicaprio'ya çağrı yaptı.

Yorumlar (0)