Batı Karadeniz'i sel vurdu: Film gibi kurtarma operasyonu

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Batı Karadeniz genelindeki sel sebebiyle evlerin çatılarında mahsur olanları helikopterle kurtarıyor.

GÜNDEM 27.06.2022, 18:45
Batı Karadeniz'i sel vurdu: Film gibi kurtarma operasyonu

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Batı Karadeniz'de meydana gelen sel felaketi sebebiyle mahsur kalan yurttaşlarımızı emniyetli noktalara tahliye etmek üzere faaliyetlerimiz aralıksız bir şekilde sürmektedir." denildi.

Evinin çatısında mahsur durumda kalan bir kadının, helikopterle kurtarılma anlarının yer aldığı görüntü de kamuoyuyla paylaşıldı.

Beline bağlanan halat yardımıyla helikoptere alınarak güvenli noktaya taşınan kadın, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine teşekkür etti.
 

Bozkurt'u yine sel vurdu

Kastamonu'ya bağlı Bozkurt ilçesinde etkisini gösteren sağanağın akabinde Ezine Çayı'nın taşması neticesinde bazı evlerin giriş katları sular altında kaldı. Evlerinde mahsur kalan yurttaşlar, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Kurtarılan yurttaşlardan Bilal Bilge, basın mensuplarına, gece saatleri itibarıyla şiddetli yağışın etkisini gösterdiğini ifade etti.

İlçede yağıştan evvel büyük çalışmalar gerçekleştirildiğini aktaran Bilge, "Köprü ayaklarında çalışma yapılmasına karşın yine de ilçe sular altında kaldı. İnşallah geçen seneki felaketi tekrar yaşamayız." dedi. 

İlçede devamlı olarak uyarı anonsları gerçekleştirildiğini kaydeden Bilge, "Ailelerimizi yüksek kesimlere götürdük. Altyapı iyileştirilmişti, her yer temizlenmişti. Bazı noktalarda altyapı kullanılamaz hale geldi. Bazı binaların giriş katları sularla doldu. Allah herkese yardım etsin." diye konuştu. 
 


"Geçen yıla göre daha çok yağdı"

İlişi köyündeki konutundan eşiyle birlikte tahliye edilen Musa Gerişli ise geçtiğimiz sene meydana gelen sel felaketinde zarar gören evini tamir etmek için çalışma yaptığını ifade etti.

İstanbul'dan geldiğini kaydeden Gerişli, "Her şeyi baştan yaptırdık. Böyle bir yağış olacağını öngöremedik. Geçen yılkinden daha çok yağdı. Cana geleceğine mala gelsin." sözlerini sarf etti. 

Yurttaşlar helikopterle kurtarıldı

İlçeye bağlı olan İlişi köyünde su baskını sebebiyle evlerinde mahsur durumda olan 5 kişi de Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın helikopteriyle binaların çatılarından alınarak güvenli noktalara nakledildi.

Güvenli bir noktada bekleyen ambulanslara ulaştırılan bu kişiler, akabinde görevliler tarafından belirlenen yurtlara yerleştirildi.

Diğer taraftan, Şenpazar ilçesi ile Kastamonu arasındaki kara yolu, Tüneller mevkisindeki köprünün yerle bir olması sebebiyle ulaşıma kapatıldı. 











Yorumlar (0)