Bataklığa döndüğü iddia edilmişti... Salda Gölü gerçekleri ortaya çıktı

Salda Gölü’nün bataklığa dönüştüğü iddialarına ilişkin bölgede incelemeler yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, iddiaları yalanlayarak turistik gölde mevsimsel su çekilmesi yaşandığını tespit etti. 

GÜNDEM 18.05.2022, 11:44 19.05.2022, 14:54
Bataklığa döndüğü iddia edilmişti... Salda Gölü gerçekleri ortaya çıktı

Burdur’un önde gelen turizm merkezi Salda Gölü, bir süredir bataklığa dönüştüğü yönündeki iddialar ile basında yer buluyordu. “Türkiye’nin Maldivleri” olarak da adlandırılan turistik göl, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı ekipler tarafından detaylı bir şekilde incelendi. Salda Gölü’nün bataklığa dönüştüğü iddialarını yalanlayan yetkililer, gölde mevsimsel su çekilmesi yaşandığını, bu durumun da son derece doğal olduğunu dile getirdiler. 

Bölgede alınan önlemler tek tek paylaşıldı

Konuyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan da bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, bölgedeki koruma çalışmalarının uzun süredir kesintisiz olarak sürdüğü vurgulanarak, “Alınan bu önlemler çerçevesinde, Beyaz Adalar bölgesindeki Salda Gölü’nün kıyı şeridine yayaların ve otomobillerin girişine izin verilmemektedir. Bu alanı kısıtlı sayıda ziyaretçi gezebilmektedir. Gölümüzün kıyı şeridinde sigara içmek yasaktır. Bu kapsamda göl çevresi dumansız hava sahası haline getirilmiştir. Koruma çalışmaları kapsamında, bölgedeki güvenlik kameraları eşliğinde kesintisiz olarak denetim yapılmaktadır. Ziyaretçilerin otopark ihtiyacını karşılamak için de bölgenin 2 kilometre uzağında bir bölge oluşturulmuştur” ifadelerine yer verildi. 

Bakanlık iddiaları yalanladı

Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler sonrası halk arasında Salda Gölü’nün bataklığa dönüştüğüne ilişkin çeşitli iddialar konuşulmaya başlanmıştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, “Sosyal medya konuyla ilgili kullanılan görseller, yürütülen çalışmalarla hiçbir ilgisi olmayan alanlardan elde edilen görüntülerdir. Bunlar kamuoyunu yanıltıcı söylemlerdir. Sosyal medyada yayılan görüntülerdeki yer de bataklık değildir. Mevsimsel olarak bölgede su çekilmesi yaşanmıştır. Görüntülerde dikkat çeken sarı çamurun ise, bu bölgede gölü besleyen çevredeki ormanlardan taşınan çeşitli maddeler sonucu oluştuğu tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0)