Başörtüsü yasağı koyan Albay İlhan Coşkun açığa alındı!

Personele başörtüsü ve sakal bırakma yasağı koyan Kayseri 2'nci Ana Bakım Fabrika Müdürü Albay İlhan Coşkun, MSB tarafından başlatılan soruşturmayla birlikte açığa alındı. İlhan Coşkun'un "kararı yanlışlıkla imzaladığına" dair savunması yeterli görülmedi. İlhan Coşkun'un yayınladığı söz konusu emirde başörtüsü hakkında "çağ dışı kıyafet" ifadesi kullanılması tepki çekti.

GÜNDEM 19.09.2022, 14:25 19.09.2022, 17:58 Hakan Öksüz
Başörtüsü yasağı koyan Albay İlhan Coşkun açığa alındı!

Kayseri 2'nci Ana Bakım Fabrika Müdürü Albay İlhan Coşkun'un 6 Eylül tarihinde aldığı bir karar, tepki çekti. En az 700 sivilin çalıştığı fabrikanın personelleri ile fabrikaya gelen ailelerin başörtüsü takmasını yasak kılan bir emir yayınlayan Albay İlhan Coşkun'un, sakal yasağı koyduğu da kaydedildi.

Başörtüsü hakkında "çağ dışı kıyafet" ifadesi kullanıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde uygulanan başörtü yasağının 2017 yılında kaldırılmasına rağmen alınan bu karar, tepki uyandırdı. Söz konusu kararın, iç emir yöntemi ile alındığı kaydedildi. Albay İlhan Coşkun tarafından yayınlanan emirde, "türban" ve "çember" ile ilgili "ideolojik amaçları simgeleyen çağ dışı kıyafetler" ifadesi kullanıldı. Bu şekilde giyinen ve çember sakal bırakan kişilerin, komutanlığa alınmayacağı aktarıldı.

İlhan Coşkun geri adım attı: "Yanlışlıkla imzaladım"

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), gelen tepkiler üzerine olaya dair soruşturma başlattı. Albay İlhan Coşkun, "Kararı sehven imzaladım." açıklamasıyla geri adım attı ancak MSB tarafından açığa alınmaktan kurtulamadı. Tepkilere yol açan emri yayınlamadan önce personele konuşma yaptığı öne sürülen Albay İlhan Coşkun'un, "Kimsenin sakalla gezmesine izin vermem. İsterse sendikanız dava açabilir, ben alışkınım." dediği iddia edildi.

Yusuf Yazgan: "Bu emir, darbeci anlayışa hizmet etmektir"

Söz konusu emirle ilgili açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "Başörtüsü hakkında 'çağ dışı kıyafet' ifadesinin kullanılması, darbeci zihniyete hizmet etmekten başka bir şey değildir. Kararın sehven, yani yanlışlıkla imzalandığı şeklindeki açıklama tatmin edici değildir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)