Başörtülü öğretmene saldırmıştı...Cezası belli oldu!

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde başörtülü öğretmene saldıran şüpheli Berrak K. hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" ve "yaralama" suçlarından 1 yıl 4 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

GÜNDEM 03.12.2019, 12:47 03.12.2019, 12:51
Başörtülü öğretmene saldırmıştı...Cezası belli oldu!

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde 12 Kasım günü başörtülü Şüheda N.E'ye saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınarak tutuklanan Berrak K'nın 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. 

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 12 Kasım günü saat 22.10 sıralarında Şüheda N.E'nin polise şikayette bulunduğu, olay günü saat 21.30 sıralarında Ihlamurdere Caddesi'nde yürürken daha önceden tanımadığı bir kadın tarafından kendisine tokat atıldığını ve ne olduğunu anlayamadığını, kadına bir erkek tarafından sözlü müdahalede bulunulduğu fakat kadının bu kişiye de saldırdığını kaydederek şikayetçi olduğu ifade edildi. 

Müşteki ile ilk defa karşılaştığını söyledi 

Şüpheli Berrak K. de bir sergi açılışına katıldığını, ardından Beşiktaş'a doğru yürüdüğünü, sergi açılışında bir miktar alkol aldığını, yürüdüğü sırada müştekinin kulaklığını takmış vaziyette kendisine doğru yürüdüğünü, kendisine kötü bir şekilde baktığını, bunun üzerine müştekiye tokat attığını, müşteki ile ilk defa orada karşılaştığını, aralarında hiçbir düşmanlık bulunmadığını, olay sebebiyle üzgün olduğunu belirtti.

Savcılık tarafından yapılan soruşturma sonunda, görüntü izleme tutanaklarından şüphelinin daha önceden hiç karşılaşmadığı müştekiye karşı yalnızca giyim tarzından nedeniyle böyle davrandığı iddia edildi.

Hakim karşısına çıkacak 

Söz konusu iddianamede, şüpheli Berrak K'nin "basit yaralama" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçlarından 1 yıl 4 aydan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. İddianame, mahkemeye gönderildi. Mahkemenin iddianameyi onaylaması durumunda şüpheli Berrak K., önümüzdeki günlerde asliye ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak. 

Diğer yandan şüpheli hakkında erkek şahsın şikayeti olmaması nedeniyle herhangi bir işlem yapılmadığı ifade edildi. 

Yorumlar (0)