"Başlarım Kürdistan davanıza, çocuğumu getirin!"

Diyarbakır'da bir hafta önce Hacire Akar'ın dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Mehmet Akar için başlattığı oturma eyleminden sonra Çetinkaya ailesi de 17 yaşındaki oğulları Süleyman'ın HDP'liler tarafından Suriye'ye kaçırıldığı iddiasıyla, il başkanlığı önünde oturma eylemi yaptı.

GÜNDEM 03.09.2019, 18:17
"Başlarım Kürdistan davanıza, çocuğumu getirin!"

Diyarbakır'da yaklaşık bir hafta önce anne Hacire Akar, oğlu Mehmet Akar'ın HDP'lilerce dağa kaçırıldığını aktararak, oğlu gelene kadar, HDP İl Başkanlığı önünden ayrılmayacağını belirtti. Oturma eyleminin 5'inci gününde oğlu ortaya çıkan Akar, eylemini bitirdi. Mehmet Akar'a çıkarıldığı mahkeme tarafından ev hapsi cezası verildi.

Bugün de HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önüne gelen Çetinkaya ailesi, oğulları Süleyman Çetinkaya'nın HDP'lilerce Suriye'ye kaçırıldığını iddia ederek, oturma eylemi başlattı. Eğil ilçesinde yaşayan baba Süleyman Çetinkaya, eşi ve 4 çocuğu ile yaptığı oturma eyleminde oğlunun cuma gününden beri kayıp olduğunu söyledi ve bulunmasını istedi. 

Süleyman Çetinkaya, "Çocuğum sürekli HDP İl Başkanlığı'na geliyordu. Haftada 2 gün burada kalıyordu. Geçen cuma günü saat 18.00'den sonra telefonuna ulaşılamadı. Pazartesi karakola gittim. Karakol araştırdı, Mardin'de bir kadınla Suriye'ye göndermişler. HDP'lilerle görüştüm, 'Bizim haberimiz yok' diyorlar. Yalan söylüyorlar. Çocuğum gelene kadar biz gitmiyoruz. Niye bunların çocukları yok mu? Onları göndersinler. Öyle parti severlerse, dağ severlerse gitsinler. Ayrımcılık yapıyorlar, zulüm yapıyorlar. İsterlerse çocuğumu getirebilirler. Hangi saat isterlerse getirebilirler. Örgütle bağlantılıdırlar" diye konuştu.

"EĞER ÇOCUĞUMU GETİRMEZLERSE BURAYI TAŞLAYACAĞIM"

Anne Fevziye Çetinkaya da çocuğuna kavuşmak istediğini aktararak, "Çantam dolu taş. Eğer çocuğumu getirmezlerse burayı taşlayacağım. Benim başka bir davam yok. Çocuğumu getirsinler" ifadelerini kurtardı.

BİR ANNE DAHA OTURMA EYLEMİNDE

Çetinkaya ailesinin ardından, 4 yıl önce 10 yaşında olan oğlu Azad'ın teröristlerce dağa kaçırıldığını iddia eden Remziye Akkoyun da oturma eylemi başlattı. 4 yıldır oğlunu bulmak için mücadele ettiğini, ancak sonuç alamadığını belirten Remziye Akkoyun, HDP önünde oturma eylemi yapan ailelerden güç aldığını ve onlarla birlikte oğlu getirilinceye kadar eylemine devam edeceğini aktardı.

HDP'LİLER İLE AİLELER ARASINDA TARTIŞMA

Oturma eylemi devam ederken annelerden Fevziye Çetinkaya, HDP il binasına taş attı. Bir süre sonra binadan çıkan partililer, Çetinkaya ailesiyle tartışmaya başladı. Tartışma esnasında aileler ile HDP'liler arasında çıkan gerginlik polis tarafından önlendi. Gerginlik esnasında Çetinkaya ailesinin fertlerinden Aysel Bozkurt, HDP'lilere, "Başlarım sizin Kürdistan davanıza, oğlumuzu geri verin" diye bağırarak tepki gösterdi.

Yorumlar (0)