Başkomutandan komutanlara: Hepinizi alkışlıyorum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta Kademesi'nin sınır bölgesinde düzenledikleri toplantıya telefonla katıldı ve sınır hattı ile ötesindeki birlik komutanlarına seslendi.

GÜNDEM 05.06.2020, 15:37 05.06.2020, 17:34
Başkomutandan komutanlara: Hepinizi alkışlıyorum!

Irak'ın kuzeyi, Barış Pınarı bölgesi, İdlib ve Libya'daki gelişmelerin, Türkiye'nin ortaya koyduğu performansın ne denli üst düzeyde olduğunu gösterdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu birlik ve dayanışma ruhuyla dünyanın Türkiye'ye hayran kalacağına inandığını, Türkiye'nin NATO içindeki durumunun çok daha güçlü hale geleceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komutanların sınır bölgesindeki toplantısına telefonla katılarak birlik komutanlarına seslendi.

"Sizi milletim adına alkışlamak görevim"

"Sizleri tebrik etmek, kutlamak terörle mücadelede ortaya koyduğunuz performansı milletim adına alkışlamak bir görevimdir." ifadelerini kullanan başkomutan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın kuzeyi, Barış Pınarı bölgesi, İdlib ve Libya'daki gelişmelerin, Türkiye'nin ortaya koyduğu performansın ne denli üst düzeyde olduğunu gösterdiğini kaydederek, Libya'daki Türk eğiticilerinin, Libya'daki performanslarının, Libyalı kardeşlerine verdikleri desteğin ve bu mücadelede gelinen noktanın büyük bir dayanışmanın ürünü olduğunu, Türk askerinin ortaya koyduğu performansın ne denli üst düzeyde olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'a, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'a, "Şu anda yapmakta olduğunuz ziyaretin hayırlara vesile olmasını, inşallah oradaki görüşmelerin çok daha isabetli kararların alınmasına vesile olmasını temenni ediyorum, sizleri tebrik ve takdir ediyorum. Sağ olun, var olun." dedi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine, "Birliklerimiz yüksek moral ve motivasyonla emirleriniz ve talimatlarınız doğrultusunda azim ve kararlılıkla görevlerini sürdürmektedir." karşılığını verdi. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Şahsım ve Komutan arkadaşlarım adına, buradaki Ordu, Kolordu, Tümen ve Tugay komutanı arkadaşlarımın adına desteklerinizden dolayı saygılarımızı, şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Komutanlar sınır bölgesindeki birliklerde denetleme yapıyor

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, sınır bölgesinde bulunan askerî birliklerde denetleme ve inceleme yapıyor.

Denetleme, inceleme ve ziyaretler çerçevesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı İleri Müşterek Harekat Merkezi'ni ziyaret eden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta kademesi, burada sınırda ve sınır ötesinde görevli birliklerin komutanları ile toplantı da gerçekleştirdi. Toplantılardan bazıları yüz yüze, bazıları da videokonferans yöntemiyle yapıldı. Toplantılarda sahadaki son duruma ilişkin bilgi alındı, istişareler neticesinde bazı talimatlar verildi.

Yorumlar (0)