Başkent’te yakalanan 48 düzensiz göçmen, geri gönderme merkezine teslim edildi 

Jandarma ekipleri tarafından Ankara’da yakalanan ve yurda yasa dışı yollarla giriş yaptığı belirlenen 48 düzensiz göçmen, ülkelerine geri gönderilmek üzere ilgili birimlere teslim edildi. 

GÜNDEM 09.09.2021, 08:02
Başkent’te yakalanan 48 düzensiz göçmen, geri gönderme merkezine teslim edildi 

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent genelindeki düzensiz göçmenleri yakalamak ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele etmek amacıyla 5-7 Eylül 2021 tarihlerinde operasyon düzenledi. Şehir ilçeleri arasında özellikle Şereflikoçhisar’ın Büyükdamlacık ve Büyükkışla mahalleleri ile Gölbaşı ilçesinin Yavrucuk mahallesinde yapılan operasyonlarda 48 düzensiz göçmen yakalandı. 



Yasa dışı yollarla yurda giriş yaptılar 

Yasa dışı yollarla yurda giriş yaptıkları öğrenilen düzensiz göçmenlerden 20’sine, “6458 Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununa Muhalefet” gereğince toplamda 94 bin 220 TL idari para cezası uygulandı. 48 düzensiz göçmenin tümü ise Ankara Akyurt’ta bulunan geri gönderme merkezine teslim edildi.  



Operasyonlar sürüyor 

Ülke genelinde hemen her şehirde belirlenen düzensiz göçmenlerin kaldığı adreslere jandarma ve polis ekipleri tarafından operasyonlar düzenleniyor. Son dönemlerde artırılan operasyonlarda yakalanan kişiler, geri gönderme merkezleri aracılığıyla kayıtlı olmadıkları yerlerden uzaklaştırılıyorlar. 

Yorumlar (0)