Başkentte 5 Afgan’ı öldürmüştü: Katil ülkesinde yakalandı

Geçtiğimiz aylarda başkentte Afgan uyruklu 5 kişinin ölümünden sorumlu tutulan zanlı, Türk polisinin çalışmaları sonucunda Afganistan'da yakalandı.

GÜNDEM 15.01.2023, 10:34
Başkentte 5 Afgan’ı öldürmüştü: Katil ülkesinde yakalandı

10 Kasım 2022 tarihinde Ankara’nın ilçesi Altındağ’a bağlı Örnek Mahallesi'ndeki bir dairede Afgan uyruklu 5 kişinin öldürülmüş durumda bulunmasının sonrasında, Afganistan yetkilileri ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından cinayetin aydınlatılması adına özel ekip oluşturuldu.

İncelemeler başlatıldı

Olay mahallinde gerçekleştirilen incelemelerde, 10 adet cep telefonu ve dizüstü bilgisayar ele geçirildi. Bölgede yer alan güvenlik kameraları ve HTS kayıtlarını izleyen ekipler, failin 23 yaşındaki Mohammad Omar Yusufi olduğunu tespit etti. Yusufi'nin cinayetlerin sonrasında civardaki bir çorbacıya gittiği de belirlendi.

Ülkesinde yakalandı

Zanlının Türkiye'ye kaçak şekilde giriş yaptığı ve cinayetlerin sonrasında Tahran üzerinden Afganistan'ın Kabil kentine gittiği belirtildi.

Afgan yetkililer ile görüşme sağlayan Türk polisi, zanlının gidebileceği bölgeler ve şahıslar hususundaki tespitlerini aktardı.

Bu durum sonrasında fiziki ve teknik takibe alınan şüpheli Herat kentinde gözaltına alındı ve çıkarıldığı adli merciler tarafından tutuklandı. Söz konusu cinayetin taraflar arasındaki para transferi sebebiyle işlendiği tespit edildi.

Yorumlar (0)