Başak Cengiz’in katili için istenen ceza belli oldu 

İstanbul’da samuray kılıcı ile mimar Başak Cengiz’i öldüren Can Göktuğ Boz için istenen ceza belli oldu. 3 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve ilave olarak 7 seneye kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.  

GÜNDEM 29.12.2021, 16:13 30.12.2021, 14:11
Başak Cengiz’in katili için istenen ceza belli oldu 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 yaşındaki mimar Başak Cengiz’in samuray kılıçlı katılı Can Göktuğ Boz hakkındaki iddianamesini tamamladı. 27 yaşındaki Can Göktuğ Boz için tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme, yasak bıçaklar ve diğer aletleri bulundurma ve silahla tehdit suçlarından 3 seneden 7 seneye kadar hapis istenirken buna ek olarak müebbet hapis de istendi.  

Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamenin kabul edilmesi durumunda Can Göktuğ Boz, kısa süre içinde hakim karşısına çıkacak.  



Başak Cengiz, 11 Kasım akşamı öldürülmüştü 

Türkiye’yi sarsan olayda İstanbul’a görevli olarak giden mimar Başak Cengiz, görevinin bitmesine birkaç gün kala akşam saatlerinde işyerinden evine doğru yürürken samuray kılıcıyla sokakta bulunan Can Göktuğ Boz’un saldırısına uğramıştı. Boz, hiçbir şey söylemeden 75 santimetre uzunluğundaki samuray kılıcıyla Başak Cengiz’e saldırmış ve onu öldürmüştü. Sonra da yaya olarak bölgeden uzaklaşmıştı. Katilin evinde yapılan aramada 15 adet bıçak ve kılıç bulunmuştu. 

Yorumlar (0)