Barzani: Türkiye'nin hedefi PKK!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, Türkiye'nin Sincar ilçesindeki hedefinin terör örgütü PKK olduğunu belirtti.

GÜNDEM 20.11.2019, 17:26
Barzani: Türkiye'nin hedefi PKK!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, Irak'ın Duhok şehrindeki Amerikan Üniversitesinde gerçekleştirilen "Orta Doğu'da Barış ve Güvenlik Konferansı"nda yaptığı konuşmada, terör örgütü DEAŞ ve PKK hakkında değerlendirmede bulundu. 

Barzani, Türkiye'nin Musul'un Sincar ilçesinde bulunan PKK hedeflerine yönelik hava operasyonuna ilişkin, "Türkiye'nin bölgeyi bombalamasını istemeyenlerin, Türkiye'ye de herhangi bir gerekçe vermemesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

"Bedel ödeyen Sincar halkı oluyor"

Türkiye'nin Musul'un Sincar ilçesindeki hedefinin PKK olduğuna dikkat çeken Barzani, "Bu insanlar (PKK) neden Sincar'da? En sonunda bunun bedelini ödeyen de Sincar halkı oluyor. Çünkü Sincar'ın dışından gelip orada olmaması gereken bazı unsurların varlığı nedeniyle bunlar yaşanıyor." dedi.

"DEAŞ bozguna uğratılmadı"

Barzani, terör örgütü DEAŞ'ın bölgede ciddi tehditler oluşturduğunu belirterek, "DEAŞ bozguna uğratılmadı. DEAŞ toprak kaybetti ancak ideolojisi henüz ortadan kaldırılmadı." diye konuştu.

Askerî mücadeleden daha fazlasının yapılması gerektiğini kaydeden Barzani, DEAŞ'ın Irak ve Suriye'de binlerce destekçisi ve sempatizanı olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)