Bartın’da endişeli bekleyiş: 15 madenci aranıyor

Bartın’da faaliyet gösteren bir maden ocağında meydana gelen patlama, tüm Türkiye’nin yüreğini yaktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlama sebebiyle 28 işçinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bölgedeki arama-kurtarma çalışmaları ise gece boyu aralıksız bir şekilde devam etti. Bakan Soylu, “15 madenci için arama-kurtarma çalışmaları sürüyor” dedi.

GÜNDEM 15.10.2022, 09:37 15.10.2022, 13:05
Bartın’da endişeli bekleyiş: 15 madenci aranıyor

Bartın’da, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı faaliyet gösteren bir maden ocağında akşam saatlerinde patlama meydana geldi. Tüm Türkiye’nin yüreğini yakan olayın ardından işçilerin yakınları bölgeye akın etti. Korku içinde maden ocağından gelecek güzel bir haberi bekleyen aileler, yetkililerden zor koşullar altında bilgi almaya çalıştı. Gecenin ilerleyen saatlerinde bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlama sebebiyle 28 işçinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Toplam 11 işçinin ise tedavi altında olduğunu açıklayan Bakan Koca, “Hastalarımızın tedavisi için gereken her şey yapılıyor” dedi. 

Arama-kurtarma ekipleri, gece boyu aralıksız çalıştılar

Öte yandan maden ocağındaki endişeli bekleyiş de devam ediyor. Bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarına aralıksız devam eden ekipler, gece boyu işçilere ulaşabilmek için yoğun çaba sarf etti. Bölgedeki endişeli bekleyişlerine devam eden madenci yakınları da arama-kurtarma çalışmalarından gelecek müjdeli bir haberi dört gözle bekliyor. 

Amasra'da maden ocağında oluşan duman tahliye ediliyor

Bölgede konuşlandırılan AFAD'a ait mobil koordinasyon tırında oluşturulan kriz masasında gelen bilgiler yetkililer tarafından değerlendirilirken, madende biriken duman ise havalandırma bacaları vasıtası ile tahliye ediliyor.

Hayatını kaybeden madenciler için camilerden sela sesi yükseliyor
Patlama meydana gelen maden ocağındaki 15 işciyi arama kurtarma çalışmları devam ederken, öte yandan da şehirdeki camilerde hayatını kaybeden maden içcileri için sela okunuyor. 






 


Yorumlar (0)