Bartın’da denizin ortasında yaşam mücadelesi! Uzun süre dalgalarla boğuştu

Bartın’da balık tutmak için çıktığı kayalıklardan denize düşen ve bir süre denizin ortasında yaşam savaşı veren adamı Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı. O anlar ise çevrede bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonu ile anbean görüntülendi.

GÜNDEM 23.06.2022, 10:25 24.06.2022, 09:20
Bartın’da denizin ortasında yaşam mücadelesi! Uzun süre dalgalarla boğuştu

Bartın’a bağlı olan Amasra ilçesinin Gömü köyünde balık tutmak için deniz kıyısında yer alan kayalıklara çıkan 48 yaşındaki Engin Bilgin, üstüne gelen dalgayla beraber dengesini kaybederek denize düştü. Kendi gayretiyle karaya ulaşamayan Bilgin, çevrede bulunan vatandaşlara seslenerek yardım talebinde bulundu.

Telefon ışıklarıyla ekiplere yardım ettiler

Çevredeki vatandaşların ihbarı sonrasında bölgeye Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığına bağlı botlar gönderildi. Ekiplerin olay yerine yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar cep telefonlarının ışıklarıyla botları denizin içinde yaşam savaşı veren Bilgin’in bulunduğu yere yönlendirdiler.

İlk müdahale limanda yapıldı

Yarım saat kadar dalgalarla boğuşan Bilgin, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bota alınmasının sonrasında Amasra Limanına götürüldü. Limanda hazır halde bekleyen 112 ekipleri tarafından ilk müdahalesi gerçekleştirilen Bilgin daha sonra Bartın Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı.

O anlar anbean kayıt edildi

Bilgin’in sağlık durumunun iyi olduğu belirlenirken korku dolu anlar çevrede bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerası ile anbean kayıt altına alındı.

Yorumlar (0)