Bartın'daki felakete ilişkin deliller adliyede!

Bartın'da yaşanan maden ocağı patlamasına neden olan etmenleri araştırmak için oluşturulan 7 kişilik bilirkişi heyeti, incelemelerini sürdürüyor. Maden ocağından toplanan çok sayıda delilin, 15 torba içinde Amasra Adliyesi'ne getirildiği görüldü. Toplanan kanıtların, soruşturmanın gidişatını etkileyebileceği aktarıldı.

GÜNDEM 20.10.2022, 12:03 21.10.2022, 08:53 Hakan Öksüz
Bartın'daki felakete ilişkin deliller adliyede!

Bartın'ın Amasra ilçesinde önceki hafta perşembe günü meydana gelen maden ocağı patlamasında 41 işçi hayatını kaybetmişti. Türkiye'yi yasa boğan felaket, dünya kamuoyunda yankı uyandırmıştı. Patlama nedeniyle Türkiye'ye başsağlığı mesajları yağmış, felaketin nasıl gerçekleştiğine ilişkin haberler yapılmıştı. Patlamanın, ihmal sonucu gerçekleşip gerçekleşmediği tartışılmıştı.

6 savcıya görev verildi

Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait maden ocağında yaşanan patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı. Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında 6 savcıyı görevlendirdi. Patlamanın meydana geldiği maden ocağında araştırma yapılması için 7 kişilik bilirkişi heyeti oluşturuldu. 

Bilirkişi heyetinde hangi uzmanlar yer alıyor?

Patlamaya dair inceleme yapmak için oluşturulan bilirkişi heyetinde A sınıfı iş güvenliği uzmanının yanı sıra makine, elektrik, jeofizik, jeoloji ve maden mühendislerinin de yer aldığı kaydedildi. Uzman heyetin, patlamaya neden olan faktörlere ilişkin araştırmalarını sürdürdüğü aktarıldı. Soruşturmayı etkileyecek çok sayıda belge, madenci baret feneri ve cihazların, 15 kanıt torbasının içinde Amasra Adliyesi'ne getirildiği görüldü.

Yorumlar (0)