Bartın'da maden faciasında 4 yönetici için istenen ceza belli oldu

Amasra'da 42 işçinin hayatını kaybetmesine sebep olan maden ocağı patlamasında 4 yönetici hakkında, “kusur düzeyinin bilinçli taksir düzeyini aşması” gerekçesiyle fezleke oluşturuldu.

GÜNDEM 15.01.2023, 17:43
Bartın'da maden faciasında 4 yönetici için istenen ceza belli oldu

Bartın'ın ilçesi Amasra’daki maden ocağında, 14 Ekim günün akşamı grizu sebebiyle patlama meydana geldi. Facia sırasında 42 işçi yaşamını yitirirken, 11 işçi yaralandı. Olay ile ilgili Amasra Cumhuriyet Savcılığı tarafından inceleme başlatıldı. Bu noktada 23 kişi için gözaltı kararı alınırken 23 zanlıdan 8'i tutuklandı. Adli kontrol şartıyla 15 kişi ise serbest bırakıldı.

10 kez ayrı ayrı hapis talep edildi

Patlamaya dair oluşturulan fezlekede, Başmühendis Mehmet Tural, İş Güvenliği ve Eğitim Başmühendisi Volkan Soylu, İşletme Müdürü Selçuk Ekmekçi ve Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir adına “Olası kastla öldürme” gerekçesiyle 42 defa ayrı ayrı olacak şekilde 1050'şer sene, “olası kastla yaralama” suçunu gerçekleştirdikleri sebebiyle de 10 defa ayrı ayrı olacak biçimde 30'ar sene, toplam 1080’er sene hapis cezasının verilmesi gerektiği dile getirildi.

Madenci yakınları müşteki olarak yer aldı

“Taksirle ölüme neden olma” suçu gerekçesiyle 4'ü tutuklu ve diğer 19 şüpheli hakkında 15 seneye kadar hapis cezası verilmesi istendi.

Amasra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen 23 kişi adına oluşturulan fezlekede, yaşamını yitiren madenci yakınlarından 106 kişi ise müşteki şeklinde bulundu.

Yorumlar (0)