Baro Başkanvekili böyle gözaltına alındı!

Baroların seçim sisteminde değişiklik yapılması talimatına karşı "Savunma Yürüyüşü" başlatan baro başkanlarının bekleyişi, tüm gece devam etti. Bilecik Barosu Başkanvekili Hasan Şahin ise gözaltına alındı. 

GÜNDEM 23.06.2020, 11:17 23.06.2020, 11:19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "baroların seçim sistemlerinde değişiklik yapılmasına" yönelik talimat vermesi tartışmalara neden oldu. Baro başkanları, buna tepki göstererek Ankara'ya doğru "Savunma Yürüyüşü" başlattı. 

Fakat baro başkanlarının Ankara'ya girmelerine izin verilmedi. Bunun üzerine baro başkanları, gece boyunca beklemeye devam etti. 

Baro başkanlarının, Eskişehir Yolu üzerinde bulunan şantiyenin önünde bekledikleri görüldü. Söz konusu baro başkanlarının yanına gitmeye çalışan Bilecik Barosu Başkanvekili Hasan Şahin'in ise gözaltına alındığı anlara dair görüntüler ortaya çıktı. 

Baro başkanları, Bilecik Barosu Başkanı'nın "Savunma Yürüyüşü"ne gelemediğini, bu nedenle Başkanvekili Hasan Şahin'i gönderdiğini açıklasalar da fayda etmedi.

Bilecik Barosu Başkanvekili Hasan Şahin, polis ekipleri tarafından yere düşürüldüğü ve gözaltına alındığı görüldü. 

Bakan Gül ne demişti?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ortada henüz bir teklif olmadığını belirterek, baro başkanlarının neye tepki gösterdiklerini anlamadığını ifade etmişti.

Adalet Bakanı Gül, teklifin sunulmasının ardından herkesin gerekli tavsiyeleri yapabileceğini kaydetmişti. 

Bakan Gül, baroların çoğulcu bir yapıya sahip olmalarını istediklerini aktararak, avukatlığı daha da ileriye taşıyacak ve avukatlığın kazanımlarını artırabilecek projelere imza atmak istediklerini söylemişti. 

Gül, bu mesleğin gerilemesine yol açacak bir çalışmayı kat'i surette desteklemeyeceklerini ifade ederek, savunmayı daha güçlü kılan, avukatların sahip oldukları hakları daha çok muhafaza eden ve mesleki örgütlenmeyi ciddi anlamda kuvvetlendiren bir yapı oluşturmak için çalıştıklarını anlatmıştı. 

Yorumlar (0)