Baro başkanlarının "Savunma Yürüyüşü" tamamlandı!

Çoklu baro sisteminin getirilmesi fikrine karşı "Savunma Yürüyüşü" başlatan baro başkanlarının Ankara'ya girmelerine izin verildi. Baro başkanları, 200 metre yürüdükten sonra otobüslere binerek Anıtkabir'e gitti.

GÜNDEM 23.06.2020, 14:47 23.06.2020, 14:57
Baro başkanlarının "Savunma Yürüyüşü" tamamlandı!

Çoklu baro sisteminin getirilmesi fikrine karşı çıkan baro başkanları "Savunma Yürüyüşü" başlatmıştı. Baro başkanlarının Ankara'ya girmelerine izin verilmemişti. Polis ekiplerinin kent girişinde barikat kurdukları görülmüştü.

Pes etmeyen baro başkanları, Eskişehir Yolu'nun üzerinde bulunan bir şantiye alanında yağmur altında tüm geceyi geçirdikten sonra beklemeye devam ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile gerçekleştirilen görüşmeler neticelendi. 

Bakan Soylu'nun talimatı üzerine polis ekipleri çekilirken, baro başkanları yürüyüşlerine devam ettiler.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ise alana geç gelmesi nedeniyle baro başkanları tarafından yürüyüş kortejine alınmadı. 

Baro başkanları, Ankara'ya girmelerine izin verilmesi sebebiyle 200 metre kadar yürüdüler. Daha sonra da Tandoğan Meydanı'na otobüslerle giderek Anıtkabir'i ziyaret ettiler.

Aslanlı Yol'dan yürüyen baro başkanlarının, Atatürk'ün mozolesi önüne gelerek saygı duruşunda bulundukları görüldü. 

Çoklu baro sistemine göre, barolar merkezde yine Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından yönetilecek ancak illerde çoklu barolar oluşturulabilecek.

Yani, üye sayısı 5 bini geçen şehirlerde 2 bin üye ile yeni bir baro oluşturulabilecek. Mesela İstanbul'da ek olarak 5-6 baro daha oluşturulabilecek. 

Yorumlar (0)