Baro başkanlarına Ankara girişinde polis müdahalesi!

Baroların seçim sistemlerinde değişiklik yapılması kararına karşı "Savunma Yürüyüşü"nü başlatan baro başkanlarının Ankara'ya girişine izin verilmedi. 

GÜNDEM 22.06.2020, 12:48 22.06.2020, 13:01

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, baroların seçim sistemlerinde değişikliğe gidilmesine yönelik kurmaylarına talimat vermiş, konuya ilişkin çalışmalar başlatılmıştı.

Söz konusu talimata tepki gösteren baro başkanları, hemen harekete geçerek İstanbul'dan Ankara'ya "Savunma Yürüyüşü"nü başlatmıştı. 

Ankara'ya varan baro başkanlarının şehre girişine polis tarafından izin verilmedi. 

Aynı zamanda, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, bazı baro başkanları ile beraber Anıtkabir'i ziyaret etti. 

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Feyzioğlu, söz konusu baro başkanları ile birlikte Ata'mızın manevi huzuruna çıktıklarını ifade etti.

İşte o paylaşım...

Feyzioğlu ne demişti?

Feyzioğlu, hafta sonu yaptığı bir açıklamada, "Savunma Yürüyüşü"nün gerçekten yargının sıkıntılarını çözmek amacıyla mı yoksa başka bir amaçla mı gerçekleştirildiği gibi bir soru işaretinin oluştuğuna işaret etmişti. 

Çoklu baro kavramını kabul etmediklerini söyleyen Feyzioğlu, bir şehirde birden fazla baro kurulmasını öngören bir düzenlemeyi reddettiklerinin altını çizmişti. 

Feyzioğlu, bu düzenlemeyi yargının 3 ayağından biri olan barolar için uygun görmediklerini, bunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da izah ettiğini belirtmişti. 

Yorumlar (0)