Baro başkanları Feyzioğlu'na sırtını döndü: "Çok geç kaldın..."

"Savunma Yürüyüşü" kapsamında Ankara'ya girmelerine izin verilmeyen baro başkanları, alana gelen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'na sırtını döndü. Baro başkanları, Feyzioğlu'nun alana gelmek için çok geç kaldığını söyledi. Alınan son bilgiye göre, baro başkanlarının Ankara'ya giriş yapmalarına ve araçlarla Anıtkabir'e gitmelerine müsaade edildi. 

GÜNDEM 23.06.2020, 12:45 23.06.2020, 13:52

Baroların seçim sistemlerine değişiklik yapılmasına ilişkin talimatın ardından baro başkanları "Savunma Yürüyüşü"nü başlattı. Fakat baro başkanlarının Ankara'ya girişine izin verilmedi. 

Baro başkanları, kent girişinde bekleyişine devam ediyor. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ise bekleyişin 27'inci saatinde söz konusu alana geldi.

Buna tepki gösteren baro başkanları, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Feyzioğlu'na tepki göstererek sırtlarını döndüler. Baro başkanları, Feyzioğlu'na ihtiyaç duymadıklarını ve kendisinin alana gelmek için çok geç kaldığını söyledi.

Feryzioğlu'nun geçmiş olsun dileğini reddettiklerini aktaran baro başkanları, Feyzioğlu'nun alana girmesine engel oldu.

İzin çıktı

Alınan son bilgiye göre, baro başkanlarının Ankara'ya girmelerine ve Anıtkabir'e araçlarla gitmelerine müsaade edildi. 

Feyzioğlu ne demişti?

Feyzioğlu, katıldığı bir canlı yayında, "Savunma Yürüyüşü"nün gerçekten yargının problemlerini çözüme kavuşturmak için mi yoksa başka bir amaçla mı düzenlendiği gibi bir soru işaretinin oluştuğunu söylemişti. 

Çoklu baro kavramını reddettiklerini ifade eden Feyzioğlu, bir kentte birden fazla baro oluşturulmasını öngören bir düzenlemeyi asla kabul etmediklerini kaydetmişti. 

Feyzioğlu, söz konusu değişikliği, yargının üç ayağından biri olan barolar için uygun bulmadıklarını belirtmişti. 

Yorumlar (0)