Barış Pınarı'nda alçak saldırı: 3 ölü, 2 yaralı

Barış Pınarı Harekâtı Bölgesine düzenlenen terör saldırısında 3 sivil hayatını kaybetti, 2 sivil de yaralandı.

GÜNDEM 26.01.2021, 11:09 27.01.2021, 09:47
Barış Pınarı'nda alçak saldırı: 3 ölü, 2 yaralı

Suriye’nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolünde bulunan Tel Abyad ilçesinde, bir motosikletin üzerine yerleştirilmiş bomba düzeneğinin patlatılması sebebiyle 3 sivil yaşamını yitirdi, 2 sivil de yaralandı.

Şanlıurfa ilinin Akçakale ilçesi karşısında bulunan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin icra ettiği Barış Pınarı Harekâtı’yla terörden temizlenen muhaliflerin kontrolü altındaki Tel Abyad ilçesinin merkezinde bir motosikletin üzerine yerleştirilen bomba düzeneğinin infilak ettirildiği belirtildi.

Bombalı terör saldırısında 3 sivilin yaşamını yitirdiği, 2 sivilin de yaralandığı, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu ve Türkiye’ye sevk edildiği bildirildi.

Terör saldırısının düzenlendiği bölgede incelemeleri gerçekleştiren yerel güvenlik güçleri, bombalı saldırının YPG/PKK terör örgütü tarafından düzenlendiğini değerlendiriyor.

Suriye'nin kuzeyinde yer alan Tel Abyad ilçe merkezi, Barış Pınarı Harekâtı ile 13 Ekim 2019 tarihinde terör örgütlerinden arındırılmıştı.

YPG/PKK bölücü terör örgütü, işgalini devam ettirdiği Ayn İsa ve Tel Temır bölgeleri yönünden sıkça Barış Pınarı Harekâtı ile teröristlerden temizlenen Rasulayn ve Tel Abyad bölgelerine terör saldırıları gerçekleştiriyor.

Yorumlar (0)