Barış Pınarı Harekâtı paylaşımlarına soruşturma!

İzmir, İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıkları, Fırat'ın doğusuna yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili bazı sosyal medya paylaşımları ve haberlere ilişkin soruşturma başlattı.

GÜNDEM 10.10.2019, 15:30 10.10.2019, 15:53
Barış Pınarı Harekâtı paylaşımlarına soruşturma!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Fırat'ın doğusunun terör örgütlerinden arındırılması amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'yla ilgili basın açıklaması yaptı.

Harekât üzerinden sosyal medyada terör propagandası yapanlara yönelik yasal işlem başlatıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ulusal güvenliğin gereği olarak güney sınırımızdaki terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Barış Pınarı Harekâtı yapılmıştır. Güvenlik güçlerimizce başlatılan harekat dolayısıyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve terör örgütü propagandası niteliğinde sosyal medya veya diğer basın yayın yolları ile paylaşımda bulunanlar hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yasal işlem başlatılmıştır."

Ankara ve İstanbul'dan da açıklama geldi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin bazı sosyal medya paylaşımları ve yayınlar ile ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, dün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Türkiye'nin sınır güvenliği ve bölge halkının huzuru için Suriye'de bulunan terör unsurlarına yönelik  başlatılan harekâta ilişkin sosyal medyada yer alan paylaşımlar ve bir kısım haber sitelerindeki yayınları yapanlar hakkında, "terör örgütü propagandası yapma", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni alenen aşağılama" ve "suçu ve suçluyu övme suçlarından" re'sen soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Barış Pınarı Harekâtı” üzerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal barışını hedef alan her türlü yönlendirici haberler ile operasyonel amaçlı sosyal medya hesaplarına ilişkin yasal işlemlerin başlatıldığı açıklaması geldi.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri)’nın gerçekleştirmekte olduğu “Barış Pınarı Harekâtı” üzerinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin iç huzurunu, sosyal barışını, güvenliğini ve birliğini hedef alan; bu amaca hizmet eder mahiyette, her türlü yönlendirici haber, yazılı görsel yayın, operasyonel amaçlı sosyal medya hesapları ile birlikte kişi yada kişiler tarafından suç oluşturan eylemlere yönelik TCK'nın (Türk Ceza Kanunu), Terörle Mücadele Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri uyarınca inceleme ve tespitler yapılmakta olup, yasak gereğine tevessül edilmektedir.”

Yorumlar (0)