Barış Pınarı bölgesinde Mehmetçik damgası

Bir süredir Barış Pınarı operasyonu ile Suriye’deki terör unsurları ile mücadele eden Türk Silahlı Kuvvet’leri, bölgedeki barışa katkı sağlarken diğer yandan bölgede zorlu şartlarda yaşamaya çalışan sivillere daha güvenli bir ortam sağlamak için tüm imkanları kullanıyor

GÜNDEM 22.09.2021, 10:49
Barış Pınarı bölgesinde Mehmetçik damgası

Suriye’de sadece teröristler ile mücadele etmekle kalmayıp, bölgede yaşayan halkın da durumu ile de yakından ilgilenen Mehmetçik, istikrarsızlıktan büyük zarar gören köylerdeki vatandaşların yaralarını sarmaya da devam ediyor.

Barış Pınarı Harekat bölgesinde Kuleye, Salihiyah, İsavi ve Tımış meskun mahal ve köyleri başta olmak üzere birçok beldede, başta bölgedeki istikrarsızlıktan en fazla zarar gören çocuklar olmak üzere her türlü insani yardım ve günlük hayatı destekleme faaliyetlerinin gerçekleştirildiği bildirildi.

Mehmetçik Suriye halkının yanında

Bölgede belli aralıklarla sık sık yardım faaliyetlerinde bulunan Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı bölgesinin civarındaki köylerde yaşayan ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapıldığını açıkladı.

Yapılan yardımların yanı sıra geniş sağlık taramalarının da yapıldığı belirtilen açıklamada, TSK’nın insani yardımlarıyla bölgesel, küresel barış ve istikrara katkı sağlamaya ve tüm dünyaya örnek olmaya devam ettiği belirtildi. Açıklamada ayrıca Mehmetçik'in masum ve mazlumları gözeterek Suriye halkının yanında olmayı sürdüreceği ifade edildi.

Yorumlar (0)