'Barış' masası Türkiye'de kuruluyor! Müzakere tarihi belli oldu

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları sürerken, Türkiye'de yapılacak olan müzakerelerle ilgili Kremlin'den yeni bir açıklama yapıldı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “İki ülke müzakerecileri bugün Türkiye'ye varacaklar. O yüzden bugün müzakerelerin yapılması mümkün görünmüyor. Yarına kalabilir” açıklamasını yaptı. Öte yandan, görüşmenin yarın saat 10.30'da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde yapılacağı duyuruldu.

GÜNDEM 28.03.2022, 15:22 28.03.2022, 18:32
'Barış' masası Türkiye'de kuruluyor! Müzakere tarihi belli oldu

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye’de yapılacak olan yüz yüze müzakerelere ilişkin ayrıntıları açıkladı. Ukrayna ve Rusya arasında İstanbul'da yapılacak olan müzakere görüşmelerinin detayları için tıklayınız.

“Müzakereciler şu an yolda, bugün Türkiye’ye varacaklar”

Şu ana kadar yapılan müzakerelerde başarılı bir ilerleme kaydedilmediğini söyleyen Peskov, “Müzakerelerde yetersiz ilerleme olmasına rağmen yüz yüze görüşmelerin yapılması önemli. Yüz yüze yapılan görüşmeler, daha verimli oluyor.” şeklinde konuştu.

Müzakereleri gerçekleştirecek iki tarafın temsilcilerinin şu an Türkiye’ye gitmek üzere yolda olduğunu söyleyen Peskov, “İki ülke müzakerecileri bugün Türkiye'ye varacaklar. O yüzden bugün müzakerelerin yapılması mümkün görünmüyor. Yarına kalabilir” açıklamasını yaptı.

Ukraynalı müzakereci Arakhamia: "Müzakereler yarın saat 10.30'da başlıyor"

Müzakerelerin bir sonraki aşamasının Türkiye'de yapılması kararından sonra görüşmelerin gün ve saati de Ukrayna cephesi tarafından açıklandı. Ukrayna’nın müzakereci heyetinde bulunan David Arakhamia, söz konusu müzakerelerle ilgili Ukrayna basınına açıklama yaptı ve "Şu an yoldayız. Lojistik sıkıntılar sebebiyle geç saatlerde varabiliriz. Rus heyeti ise saat 21:00 civarında Türkiye'de olacak. Bu sebeple yarın saat 10.00'da görüşmeleri başlatıyoruz" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)