"Barış koridorunu hayata geçirmekte kararlıyız"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Suriye'deki insani krizin sonlanmasını samimiyetle isteyen herkesin güvenli bölge konusunda elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, "Biz kimin ne dediğine, ne kadar destek verdiğine bakmadan barış koridorunu hayata geçirmekte kararlıyız." dedi. 

GÜNDEM 26.11.2019, 12:15
"Barış koridorunu hayata geçirmekte kararlıyız"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Suriye'de terörden temizlenen bölgelere Türkiye'den yaklaşık 370 bin kişinin geri dönüş yaptığını bildirdi. 

Suriye'deki insani krizin sonlanmasını samimiyetle isteyen herkesin güvenli bölge konusunda elini taşın altına koyması gerektiğini kaydeden Oktay, "Bölgede terör örgütleri arasında ayrım yapanlar ve Çobanbey, Cerablus gibi güvenli hale getirdiğimiz bölgelerde barışa ateş açanlar bilmeliler ki bilerek veya bilmeyerek terörün değirmenine su taşımaktadırlar." dedi. 

"Bir gecede 10 binin üzerinde sığınmacı aldık"

Bir gecede 10 binin üzerinde sığınmacı alındığı zamanlar olduğunu belirten Oktay, "Biz 'Arkamızı dönemeyiz' dedik. 'Sorunu görmezden gelemeyiz' dedik. Bugün de zaten yaklaşımımız farklı değil. Bir sorun varsa biz bu soruna, hiçbir soruna arkamızı dönemeyiz, görmezden gelemeyiz. Bu sorunun üzerine üzerine de gideriz. Ama çözüm üretmek için gideriz." açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Göç dalgasının başlangıcından bu yana ortaya koyduğumuz etkin göç yönetimiyle güvenlik, sağlık, barınma, gıda ve eğitim gibi temel hizmetler sığınmacılara en etkin bir şekilde sunulmuştur, sunulmaya da devam etmektedir." diye sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)