Barış Çakan'la ilgili asılsız paylaşım yapan 36 kişiye suç duyurusu

Ezan okunduğu sırada yükses sesle müzik dinleyen gençleri uyardığı için çıkan kavgada bıçaklanarak yaşamını yitiren Barış Çakan'la ilgili sosyal medyada provokatif paylaşım yapan 36 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

GÜNDEM 06.06.2020, 22:35 06.06.2020, 22:18
Barış Çakan'la ilgili asılsız paylaşım yapan 36 kişiye suç duyurusu

Emniyet'ten yapılan yazılı açıklamada, 31 Mayıs 2020 tarihinde Ankara Etimesgut'ta iki grup arasında meydana gelen tartışmada Barış Çakan'ın hayatını kaybettiği olaya ilişkin bazı sosyal medya hesaplarından provokatif paylaşımlara yer verildiği kaydedildi.
36 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

Meydana gelen acı olayı kullanarak, ideolojik ve siyasi çıkar elde etmeye çalışan tespit edilen 36 kişi için "Halkı kin ve düşmanlığa sürüklemek" ve "aşağılama ve tahrik" suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca idari işlem başlatıldı. Emniyet'in yaptığı paylaşımda bu tarz içerik ve paylaşımlarla provokasyon yapan kişilerle mücadelenin süreceği vurgulandı.

Ne olmuştu?

31 Mayıs'ta Ankara'da akşam saatlerinde Barış Çakan'ın arkadaşı B,A tarafından ezan okunduğu esnada yüksek sesle müzik dinleyen bir grup genci uyarmış ve taraflar arasında çıkan kavgada bıçaklanan Barış Çakan kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Yorumlar (0)