Bankacılık Kanunu teklifi yasalaştı

Ekonomiye dair 'torba' kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi ve yasalaştı.

GÜNDEM 26.05.2022, 21:13 27.05.2022, 09:01
Bankacılık Kanunu teklifi yasalaştı

Buna göre, resmi kuruluşlar, finansal kuruluşlar ve kredi kuruluşlarına ait olanlar haricindeki bütün ticari katılım fonu ve mevduat, TMSF tarafından sigorta altına alınacak.

Dövizini TL'ye çeviren firmalara vergi muafiyeti

Bilançolarında bulunan yabancı paralarını, bu senenin sonuna dek dönüşüm kuru üzerinden TL'ye çevirerek minimum 3 ay vadeli Türk lirası katılma ve mevduat hesaplarında değerlendiren firmaların, vade sonunda kazandığı kar payı ve faiz ile diğer kazançları kurumlar vergisinden muaf tutulacak.

Bakanlığın yaptığı metro projelerinin bedeli büyükşehir belediyelerinden tahsil edilecek 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan ve büyükşehir belediyelerine devredilen raylı ulaşım projeleri için merkezi yönetim bütçesinden karşılanan tutarlar, söz konusu belediyelerin genel bütçe vergi gelirlerinin tahsilat toplamı üzerinden ayrılacak paylarının en fazla yüzde 5'i oranında tahsil edilecek.

Açık cezaevlerindeki salgın izni uzatıldı

Koronavirüs salgını sebebiyle kapalı ceza infaz kurumunda olup da açık ceza infaz kurumlarına geçiş yapmaya hak kazanan, denetimli serbestlik önlemi uygulanarak cezasının infaz edilmesine karar verilen ve denetimli serbestlik önleminden faydalanan hükümlüler 31 Temmuz 2023 tarihine dek izinli sayılacak.

Yorumlar (0)