Banka işlemlerinde yeni dönem: Bakan Soylu açıkladı

BDDK ile gerçekleştirilen incelemeler sonucunda ortak bir karar verildiğini açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bankalarda yeni kimlik olmayan kişilerin işleminin yapılamayacağını duyurdu.

GÜNDEM 30.12.2022, 13:58
Banka işlemlerinde yeni dönem: Bakan Soylu açıkladı

Kimlik kartları hakkında yeni bir düzenleme yapıldığını aktaran Bakan Soylu, yeni kimlik kartı olmayan ve bankaya giderek işlem yaptırmak isteyen kişilerin taleplerinin karşılanmayacağını açıkladı.

“Yeni kimliği olmayan kişilerin işlemi yapılmayacak”

BDDK ile bir çalışma yapıldığını aktaran Soylu, "Nüfus müdürlüklerimizde bu sene toplamda 30 milyon bire bir işlem gerçekleştirildi. E-Devlet üzerinden sağlanan işlem sayısı ise 146 milyondur. Bu sene içerisinde 12 milyon kimlik ve 6 milyon ehliyet verdik. Şu an BDDK ile çalışma sağlıyoruz. Bundan sonrasında bankalarda yeni kimlik bulunmayan kişilerin işlemleri yapılamayacak. Öte yandan Türkiye de milli ve yerli pasaportunu çıkardı. Bu sene 700 bin pasaport vermeyi düşüncemiz vardı fakat 650 bin verebildik. Bu sene içerisinde toplam 11 milyon pasaport verme kabiliyetine erişeceğiz. Birden fazla alanda da tapu kadastroda noktasında artık suistimali engelleyeceğiz. Bu noktada ise elektronik doğrulama sistemi faaliyete sokulacak" dedi.

Yorumlar (0)