Banka çalışanı kadın tuvalet girdi… Gizli kamerayı görünce şoka uğradı

İstanbul Şişli'de yer alan bir bankada bulunan birinci ve dördüncü katlarındaki kadınların kullandığı lavaboya konulan gizli kamerayla uzunca bir süredir kadın personellerin uygunsuz görüntülerinin çekildiği belirtildi. Bankada çalışan personel lavaboya girdiği esnada, kadınlar tuvaletinin çöp kutusunda dikkatini çeken nesneye baktığında bunun mikro kamera olduğunu fark etti. Yurt dışından getirildiği anlaşılan kameranın, firmanın teknoloji direktörü olan personeli tarafından satın alındığı belirlendi.

GÜNDEM 05.05.2022, 11:50 05.05.2022, 12:50
Banka çalışanı kadın tuvalet girdi… Gizli kamerayı görünce şoka uğradı

Ana merkezi İstanbul Şişli'de yer alan ismi duyulmuş bir bankanın kadın personellerinin kullanım sağladığı tuvalete yerleştirilen bir gizli kamerayla kayıtlarının aldığı ortaya çıktı.

Alınan bilgilendirmelere göre geçtiğimiz sene, İstanbul Şişli'de bulunan bir bankada kadın personel lavaboyu kullandığı esnada çöp kutusuna takılı olan poşetin hemen altına saklanmış bir gizli kamera bulunduğunu fark etti. Kamerayı gören kadın olayı hemen yetkililere söyledi. Çöp kutusuna takılı olan yapancı marka gizli kamerayı ele geçiren yetkililer bina yönetimine inceleme sağlanması için nesneyi verdi.

Çalışanların internet alışverişleri incelendi

Kadınların kullanım sağladığı lavaboda gizlenmiş kameranın adı duyulmuş bir yurtdışı internet alışveriş firmasından satın alındığını anlaşılınca personellerin internet sitesinden yaptığı işlemler tarandı. Bilgi teknolojileri direktörü şeklinde görevini yapan İsmail E.'nin adı geçen siteden yaptığı bir alışverişle kamera fiyatı eşleştiği açıklandı. Müfettişler tarafından ifadesi alınan personel, aldığı ürünlerin şarj cihazı ve güvenlik kamerası olduğunu iddia etti. Satın alımını yaptığı kameranın farklı bir ürün olduğunu söyledi. Meydana gelen durum, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bildirildi.

Suçu kabul etmedi

Gerçekleşen bildirim sonrasında savcılık tarafından İsmail E.'nin İnternet sitesinden yaptığı 30 dolarlık işlemle Mecidiyeköy’de bulunan hizmet binası lavabosunda gizlenen kameranın aynı olduğunu tespit etti. Yaşanan olay sonrasında personelin iş yeri, otomobili ve ikametinde aramalar gerçekleştirildi. Savcılıkça ifade veren İsmail E., internet alışveriş sitesini birçok defa kullandığını, aldığı ürünlerin bir bölümünü kendi evinde kalan kısmını ise internet üzerinden sattığını belirtti. Hakkındaki oluşan iddiaların asılsız olduğunu söyleyen İsmail E., kadınlar kullanım sağladığı lavaboya gizli kamera yerleştirmediğini açıkladı.

Özel hayatın ihlali suçundan yargılanacak

Açıklanan iddianamede, uygunsuz fotoğraflarının olduğu belirlenen 11 kadın ve bunun yanı sıra banka müştekileri de yer alıyor. Banka binasında bulunan 1. ve 4. katındaki kadınların kullandığı lavaboda gerçekleştirilen kontroller esnasında çöp kovalarına geçmişteki zamanlarda gizli kamera konulduğuna yönelik sticker izlerinin olduğunun fark edildiği hazırlanan iddianamede belirtildi.

Hazırlanan bu iddianamede, kadın personellerin kayıtlarının alındığı ve görevlilerin takribî bir sene gibi bir zaman içerisinde devamlı olarak gizli kameraya alındığı beyan edildi. Alınan görüntülerle İsmail E.’nin özel yaşantının mahremiyetinin ihlali suçunu ve şahsi verilerin kayda alınması suçunu işlediği açıklandı.

Yorumlar (0)