Balıkesir’de terör operasyonu: HDP Edremit İlçe Başkanı tutuklandı

Çanakkale ve Balıkesir’de terör yapılanması PKK'ya karşı gerçekleştirilen operasyon sırasında gözaltına alınan 4 kişiden biri tutuklandı.

GÜNDEM 01.12.2022, 10:45
Balıkesir’de terör operasyonu: HDP Edremit İlçe Başkanı tutuklandı

Balıkesir Valiliği tarafından gerçekleştirilen yazılı bilgilendirmeye göre, silahlı terör örgütü KCK/PKK'nın propagandasını sağladıkları iddia edilen şüphelilerin emniyette yapılan işlemleri tamamlandı.

Balıkesir’de yakalandı, ilçe başkanı olduğu ortaya çıktı

Adliyeye sevk edilen zanlılardan S.K, çıkarıldığı hakimlik tarafından "PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olma" gerekçesiyle tutuklandı.

"Terör örgütü propagandası yapmak" suçu sebebiyle hakimliğe gönderilen diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Tutuklanması için karar verilen S.K'nin, bir zamanlar Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (ANYAKAY-DER) başkanlığı görevinde bulunduğu ve Balıkesir'de HDP Edremit İlçe Başkanı olduğu ifade edildi.

Ne olmuştu?

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen soruşturma noktasında eyleme geçen İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlılardan bir tanesini Çanakkale'de, 3'ünü ise Balıkesir'de gözaltına almıştı. Şüphelilerin ikametlerinde gerçekleştirilen incelemelerde çok sayıda dijital materyal ve çok sayıda doküman ele geçirilmişti.

Yorumlar (0)