Balıkesir’de hareketli gece! Depremler korkuttu

Balıkesir’de dün gece saatlerinde 45 dakika arayla meydana gelen 4,1 ve 4,7 büyüklüğündeki iki deprem vatandaşları sokağa döktü. Şiddetli depremler Bursa, İstanbul ve Çanakkale’den de hissedildi. 

GÜNDEM 04.06.2022, 08:14
Balıkesir’de hareketli gece! Depremler korkuttu

Balıkesir, dün gece 2 büyük deprem atlatarak tedirgin bir geceyi geride bıraktı. İlk deprem gece saat 01.13’te meydana geldi. Karesi merkezli meydana gelen depremin büyüklüğü 4,1 olarak açıklandı. İkinci deprem ise 45 dakika sonra yaşandı. Saat 01.58’de yine Karesi merkezli meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem, başta Bursa ve Çanakkale olmak üzere çevre illerden de hissedildi. Deprem sonrası bazı vatandaşların korkuyla sokağa çıktıkları görüldü. 

2 saatte 30’u aşkın artçı sarsıntı yaşandı

Peş peşe depremlerin ardından bir açıklama yapan AFAD, can ve mal kaybına ilişkin herhangi bir ihbar alınmadığını duyurdu. İlk deprem sonrası Karesi ve çevresinde yaklaşık 2 saat içinde 30’u aşkın artçı sarsıntı yaşandı. 3,5 şiddetine kadar yükselen artçı sarsıntılar, kentteki korkuyu daha da artırdı. 

Can ve mal kaybı yok

Depremlerin ardından bir açıklama yayımlayan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, sarsıntılar sebebiyle kentte herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını duyurdu. Muhtarlarla da bu süreçte istişarelerin sürdüğünü belirten Vali Şıldak, herhangi bir sıkıntılı durumun bulunmadığını belirtti. Tedbir amaçlı olarak çevre köylere sevk edilen itfaiye ekipleri, her ihtimale karşı inceleme ve araştırmalar gerçekleştirdi. AFAD ekiplerinin de incelemeler yaptığı Şamlı, İbirler, Kamçılı, Davutlar, Kacaören, Yaylacık ve Halkapınar mahallelerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. 

Yorumlar (0)