Balıkesir'den acı haber: 1 şehit

Balıkesir'e bağlı Havran ilçesinde, şüpheli şahısları kovalayan ekipte bulunan polis memuru, zanlılar tarafından açılan ateş neticesinde şehit düştü.

GÜNDEM 10.11.2021, 22:56 11.11.2021, 13:37
Balıkesir'den acı haber: 1 şehit

Edinilen bilgiler doğrultusunda, emniyet mensupları, içerisinde uyuşturucu madde olduğu öngörülen '35 AAE 965' plakalı aracı takibe aldı.

Havran ilçesi girişine yakın bir noktada emniyet güçleri tarafından durdurulmak istenen otomobilin sürücüsü ikazlara aldırış etmeyerek Havran ilçesine bağlı Ebubekir Mahallesi yönüne doğru seyretti.

Kurtarılamadı

Mahalleye vardıktan sonra otomobilden inerek yaya bir şekilde kaçmaya çalışan şüpheli şahısların, kovalamaca sırasında emniyet güçlerine ateş etmesi neticesinde, Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru Abdülkadir Güngör (30) ağır şekilde yaralandı.

Güngör, nakledildiği hastanede gerçekleştirilen tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit düştü. 

Olayın ardından Eray Y., Osman B. ve adı öğrenilemeyen bir şahsı gözaltına alan polisler, aynı araçta bulunan diğer şüpheli şahısları da yakalamak için çalışma başlattı.

Valilikten açıklama

Balıkesir Valiliği tarafından gerçekleştirilen açıklamada, narkotik ekibinin, 18.10 sularında silahlı saldırıya maruz kaldığı kaydedildi.

Söz konusu açıklamada, saldırı neticesinde yaralanan emniyet mensubu Abdülkadir Güngör'ün şehit düştüğü belirtildi.

Olaya ilişkin 3 kişinin gözaltında olduğu, olaya karışan kişi veyahut kişileri yakalamak amacıyla çalışmaların kapsamlı bir şekilde sürdüğü ifade edilen açıklamada, şehide Allah'tan rahmet, ailesi ve arkadaşlarına başsağlığı temenni edildi.

"3 kişi gözaltında"

Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, basın mensuplarına verdiği demeçte, "Şüphelilerin yakalanmasına yönelik faaliyetler sürüyor. Allah'ın izniyle en kısa sürede yakalarız. Bir kadın, 2 erkek olmak kaydıyla 3 şüpheli şahıs gözaltında." sözlerini sarf etti.

Öte yandan, şehidin naaşının Adli Tıp Kurumu morguna nakledildiği belirtildi.

Yorumlar (0)