Balıkesir'de günlerdir kayıp olan genç kız ölü bulundu

4 gündür Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde kayıp olan H.T.C. isimli genç kızın cansız bedeni, sulama kanalında barajın kapılarını açmak ve su vermek açmak için gelen sulama birliği görevlisi tarafından bulundu.

GÜNDEM 21.08.2021, 15:28 22.08.2021, 14:02
Balıkesir'de günlerdir kayıp olan genç kız ölü bulundu

Bigadiç ilçesinde, Kuvayi Milliye Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi H.T.C., 18 Ağustos’ta cep telefonunu evde bırakıp yalnızca kimliğini alarak sabah 08.30 sıralarında kayıplara karıştı.

Eşyalarını almadan evden çıktı

Sabahın erken saatlerinde eşyalarını almadan evinden ayrılan kızın, gün içinde evine dönmemesiyle birlikte ailesi kayıp başvurusu yaptı.

Arkadaşlarına gönderdiği mesajların intihar şüphesi uyandırmasının ardından, Yörücekler Barajı’nda  Sulama Birliği ve Çiftçi Mallarını Koruma Birliği, Jandarma, İtfaiye ve AFAD ekipleri barajda geniş arama faaliyeti başlattı.

Ekiplerin çalışmaları neticesinde H.T.C.’nin, kaybolduğu gün bir marketten kraker ve meyveli yoğurt aldığı kamera kayıtlarından tespit edildi. Ardından ise ilçe merkezine 6 km uzaklıkta bulunan Yörücekler Barajı’na ticari bir taksiyle gittiği belirlendi.

19 ve 20 Ağustos’ta baraj göleti ve etrafında arama yapan ekipler, çalışmalarından sonuç alamadı. Arama ekiplerinin ve dalgıçların çalışmalarından netice alınamayınca arama çalışmalarına son verildi.

Cansız bedeni bulundu

Kanala, barajdan su vermek üzere gelen Sulama Birliği personeli, genç kızın cesedini baraj kapaklarında buldu ve hemen emniyet ile jandarma ekiplerine haber verdi.

Emniyet ekipleri, olay yerine gelerek genç kızın cesedini bulunduğu yerden çıkardı.

Olaya ilişkin geniş soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

Yorumlar (0)