Bali’de denize düştükten 66 saat sonra bulunan Türk gemi kaptanı yurda döndü

İngiltere merkezli bir şirkete ait gemide birinci kaptanlık görevini yerine getirirken gemiden düşen ve yaklaşık 66 saat sonra bölgedeki balıkçılar tarafından bulunarak hastaneye kaldırılan Türk vatandaşı Erhan Seçkal yurda dönüş yaptı. Seçkal ailesine kavuşmak için sabırsızlandığını dile getirdi.

GÜNDEM 11.05.2022, 10:20 11.05.2022, 14:58
Bali’de denize düştükten 66 saat sonra bulunan Türk gemi kaptanı yurda döndü

Birinci kaptan olarak İngiltere merkezli bir şirkette görev aldığı gemiden düşen ve daha sonrasında yaklaşık 2,5 gün sonra Bali açıklarında bölgedeki balıkçılar tarafından bulunarak kurtarılan 40 yaşındaki Türk vatandaşı Erhan Seçkal, yurda dönüş yaptı. Seçkal Endonezya’daki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saat 05:00’da Bali'den kalkan uçakla ve kendisine eşlik eden şirket yetkilisi ile beraber havalimanına ulaştı. Pasaport kontrolleri gerçekleştirilen Seçkal böylelikle yurda giriş yapmış oldu.

“Ülkeme döndüğüm için mutluyum”

Havalimanından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Seçkal, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkeme dönüş yaptığım için oldukça mutluyum. Devlet yetkililerine yardımları için özellikle teşekkür etmek istiyorum. Dışişleri Bakanımız ve Jakarta Büyükelçimizin çalışanları bu konuda bana oldukça yardımcı oldular. Şu an bir an önce aileme kavuşmak için sabırsızlanıyorum. Ailemin yanına geçiyorum."

66 saat sonra balıkçılar tarafından bulundu

Liberya bayraklı QUORN adlı geminin kaptanlığını yapan Erhan Seçkal, 2 Mayıs 2022 tarihinde Bali Adası’na yaklaşık olarak 30 mil uzaklıkta iken öğlen saatlerinde gemide bulunmadığı fark edilmiş daha sonrasında gemi ve Endonezya RCC ile yapılan aramalar da sonuçsuz kalmıştı. Bir anda gemiden kaybolan Seçkal, 66 saat sonra bölgedeki balıkçılar tarafından bulunarak hastaneye götürülmüştü.

Yorumlar (0)