Bakü'den 182 yolcu Türkiye'ye hareket etti

Bakü'deki 182 Türkiye vatandaşı Türk Hava Yolları'nın (THY) seferiyle Türkiye'ye hareket etti.

GÜNDEM 23.04.2020, 11:58
Bakü'den 182 yolcu Türkiye'ye hareket etti

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının yayılmasını engellemek maksadıyla sınırların kapatılmasının ardından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de mahsur kalan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, THY'nin (Türk Hava Yolları) düzenlediği özel seferle Türkiye'ye getiriliyor.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinin girişimiyle yurda dönmek için başvuruda bulunan 182 Türk vatandaşı, Haydar Aliyev Havalimanı'ndan yerel saatle 12.20'de Türkiye'ye doğru hareket etti.

182 yolcu, ramazan ayını Türkiye'de geçirecek olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, yetkililere teşekkür etti.

İş için Bakü'ye gelen ancak koronavirüs salgını sebebiyle Azerbaycan'da kalan iş adamı Necmi Saykun, basın mensuplarının sorularına verdiği cevapta, yurda dönüşlerini sağlayan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililere teşekkürlerini iletti.

Bakü'de gerektiğinden fazla kalarak mağduriyet yaşadıklarını belirten Necmi Saykun, "Sağ olsun hükümetimiz, devletimiz bu mağduriyeti giderdi. Ülkemize dönüyoruz. İnşallah Ramazan Bayramı'nı ailemizle geçireceğiz." dedi.

Gezmek için geldiği Bakü'de kalan Ali Bozyiğit de yurda dönüşlerini sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Ülkelerine dönen vatandaşların 14 günlük karantina süreci için Ankara'da yurtlara yerleştirilmesi bekleniyor.

Dün akşam da Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'den 179 Türk vatandaşı Türkiye'ye getirilmişti.

Bakü'de kalan Türk vatandaşlarını yurda götürmek için 2 uçak seferi daha gerçekleştirilecek ve böylece yaklaşık 700 kişinin Azerbaycan'dan Türkiye'ye dönüşü sağlanmış olacak.

Yorumlar (0)