Bakanlıktan yakılarak katledilen Amara'ya ilişkin açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Şanlıurfa'da babası tarafından yakılarak katledilen Filistin uyruklu 13 yaşındaki Amara D.'ye dair açıklama yaptı.

GÜNDEM 06.09.2021, 00:18 06.09.2021, 14:22
Bakanlıktan yakılarak katledilen Amara'ya ilişkin açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, "Canice öldürülen 13 yaşındaki Amara'nın defin işlemleri bakanlığımız tarafından bizzat koordine edilecektir. Amara'nın 12 yaşında olan kardeşi ise kuruluşlarımız tarafından koruma altına alınmıştır." denildi.

Ne olmuştu?

Korkunç olay, Eyyübiye ilçesi Şıhmaksut Mahallesi 3176 Sokak üzerinde meydana gelmişti. Evde üzerine dökülen tinerin tutuşması neticesinde 13 yaşındaki Amara D.'nin vücudunda ileri derecede yanıklar oluşmuştu. Sağlık ekipleri tarafından evdeki müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan talihsiz kız hayatını kaybetmişti. Emniyet güçleri tarafından gözaltına alınan baba M.D. ve kız kardeşi L.D.'nin, ifadelerinde olayla herhangi bir ilgilerinin olmadığını öne sürdükleri belirtilmişti. Polis merkezindeki işlemleri tamamlanan baba ve kızı adliyeye gönderilmişti. Zanlılardan baba M.D. tutuklanırken, L.D. ise devlet koruması altına alındı. 











Yorumlar (0)