Bakanlıktan Elmalı davası ile ilgili açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Elmalı'daki istismar olayında mağdur 2 çocuğun devlet koruması altına alındığını açıkladı.

GÜNDEM 01.07.2021, 22:52 02.07.2021, 10:55
Bakanlıktan Elmalı davası ile ilgili açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Antalya'ya bağlı Elmalı ilçesinde iki kardeşin istismara uğramasına ilişkin davada mağdur iki çocuğun devlet koruması altına alınması talebinin mahkeme tarafından kabul edildiğini, çocuklara bakanlığa bağlı bir kuruluşta güvenli ve sağlıklı bir yaşam imkanı sağlanacağını bildirdi.

"Güvenli ve sağlıklı bir yaşam alanı sağlayacağız"

Bakanlıktan Elmalı'da iki kardeşin istismarına dair dava ile ilgili olarak gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Antalya'nın Elmalı ilçesinde yargılama süreci devam eden istismar vakasında, mağdur iki evladımız hakkında mahkemeye yaptığımız devlet korumasına alınma talebi kabul görmüştür. Evlatlarımıza, bakanlığımıza bağlı bir kuruluşta güvenli ve sağlıklı bir yaşam alanı sağlayacağız."

Elmalı davası nedir?

Antalya'nın Elmalı ilçesinde, kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.'nin (10), cinsel istismara uğramasına dair yürütülen soruşturma çerçevesinde tutuklanan anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A., 6 Ocak 2021 tarihinde Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen üçüncü duruşmada salıverilmişti.

Yorumlar (0)