Bakanlık resmen açıkladı! Yurt dışından getirilen telefonlarda yeni dönem

Ticaret Bakanlığı, yurt dışından alınan cep telefonu sayısının takip edilmesi ve 3 senede birden fazla telefon getirmenin engellenmesine yönelik düzenlemenin devreye alınacağını duyurdu. 

GÜNDEM 20.10.2022, 17:40 21.10.2022, 16:51
Bakanlık resmen açıkladı! Yurt dışından getirilen telefonlarda yeni dönem

Türkiye'deki vergi fiyatları sebebiyle yurt dışından telefon getirmeye çalışan binlerce kişi bulunuyor.

“3 yılda 1 telefon getirilebilecek”

Ticaret Bakanlığı'ndan gelen açıklamada, yurt dışından gelenlerin 3 yılda bir cep telefonunu gümrük vergilerinden muaf bir şekilde getirebildiği anımsatıldı.

Bu telefonlar için yolcunun T.C. kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanılma koşulu da eklendiği ifade edilen açıklamada, "Söz konusu uygulama kapsamında, yolcu beraberi telefon muafiyet limitinin (üç takvim yılında 1 adet) takibini mümkün kılmak için, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü öncülüğünde önemli bir düzenleme hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu koordinasyonunda yürütülen teknik çalışma çerçevesinde, yolcuların 3 yıllık sürede getirdikleri cep telefonu sayısı takip edilecek ve yolcuların muafiyet haklarının dışında 3 yılda birden fazla telefon getirmesi engellenecek." sözleri kullanıldı.

Denetim ve kontrol işlemleri gerçekleştirilecek

Açıklamaya göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından aktarılan veri ağı ile gerçekleştirilen sorgulama ekranı aracılığıyla ülkeye girişte, gümrük sahalarında görevli olan gümrük muhafaza memurları tarafından gerekli denetim ve kontrol işlemleri yapılacak.

1 Kasım itibarıyla uygulama hayata geçirilecek

Bu uygulama, 1 Kasım itibarıyla uygulamaya alınacak. Böylelikle yolcu yanında getirilen cep telefonlarının takibi gerçekleştirilerek kişisel muafiyetlerin suistimal edilmesini engellenecek.

Yorumlar (0)