Bakanlık, İmamoğlu'nu soruşturmaya izin vermedi!

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında HDP'li belediye başkanlarını ziyaret ve Fatih’in türbesini ziyareti sırasında saygısızlık iddialarına soruşturma izni vermedi.

GÜNDEM 10.05.2021, 15:08 10.05.2021, 15:49
Bakanlık, İmamoğlu'nu soruşturmaya izin vermedi!

İçişleri Bakanlığ tarafından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine görevden uzaklaştırılan HDP'li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğü, HDP’nin teröre olan yardımlarını desteklediği ve bir ziyareti sırasında Fatih Sultan Mehmet'e ait türbeye saygısızlık yaptığı iddiaları ile ilgili İmamoğlu hakkında ön inceleme başlatılmıştı.

Ön inceleme aşamasında İmamoğlu'nun yazılı ifadesini 5 Mayıs'ta vermesinin ardından çalışmalarını tamamlayan müfettiş, 7 Mayıs'ta bitirdiği raporu Bakanlığa sundu.

“İddialar sübuta ermedi”

Raporda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi sonrasında başlatılan ön inceleme sonucunda bahsi geçen iki konuda da iddiaların sübuta ermediği belirtildi. Açıklanan rapor üzerine İçişleri Bakanlığı, Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma izni vermedi.

Tebliğ edilecek

Sonraki aşamada İmamoğlu ile ilgili soruşturma izni verilmemesi kararı ilgililere tebliğ edilecek. Bir itirazın olmaması veya olası bir itirazın Danıştay tarafından reddedilmesi halinde karar kesinleşecek.

İtiraz ihtimali durumunda kabul ve Bakanlık kararının kaldırılması halinde de savcılığın soruşturma aşaması söz konusu olabilecek.

Yorumlar (0)