Bakanlık, 208 bin kişilik Ramazan tedbiri ekibi kurdu

İçişleri Bakanlığı Ramazan Bayramı öncesi ve hemen akabinde kara yollarında 110 bin trafik ekibinin görev yapacağını açıkladı. Yurt genelinde toplam 208 bin 900 trafik personeli yollarda olacak. 

GÜNDEM 27.04.2022, 17:25 27.04.2022, 17:27
Bakanlık, 208 bin kişilik Ramazan tedbiri ekibi kurdu

İçişleri Bakanlığı Ramazan Bayramı öncesinde kara yollarında alınan personel tedbirlerini açıkladı. Bayram öncesi, sırası ve sonrasında yollarda toplam 110 bin ekibin bulunacağı kaydedildi. 110 bin ekipteki toplam 208 bin 900 personel, tüm şehirlerin hemen hemen tüm ilçelerinde görev başında olacak. 81 il valiliğine gönderilen genelgede bu durum aktarıldı. 



Tedbirler 29 Nisan’da başlıyor

Genelgeden aktarıldığına göre tedbirler, bayram tatilinin hemen öncesinde, 29 Nisan itibarıyla başlıyor. 9 Mayıs’a kadar devam edecek olan tedbirler kapsamında emniyet ve jandarma personelleri beraber görev yapacak. İki kurumun trafik ekipleri müşterek denetimler gerçekleştirecek. Özellikle kazaların yoğun olduğu noktalarda, trafiğin yoğunlaştığı yollarda ve jandarma trafik sorumluluğunda olan bölgelerde denetimler artırılacak. Bu şekilde kurallara uyulması ve kazaların önüne geçilmesi sağlanacak.



Yetkililer bayram boyunca sahada

Trafik tedbirlerinin yerinde denetlenmesi için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve yardımcıları başta olmak üzere Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, kaymakamlar ve valiler de sahada olacak. Bayram tatili boyunca 22 jandarma denetleme üyesi, 4 jandarma müfettişi ve başmüfettiş ile 30 polis müfettişi de sahada olacak. Özellikle hız denetimlerine ağırlık verilecek.

Yorumlar (0)