Bakanlardan devam eden orman yangınlarına ilişkin açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Marmaris Öğretmenevi'nde açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 08.08.2021, 21:47 09.08.2021, 18:03
Bakanlardan devam eden orman yangınlarına ilişkin açıklama

Ülkemizde çıkan yangınların büyük bir bölümü kontrol altına alınırken, sürmekte olan yangınlara müdahale devam ediyor. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmaris Öğretmenevi'nde açıklamalarda bulundu.

Bakanlardan açıklamalar

Bakan Pakdemirli:

"Orman yangınlarında 89 hava aracının günlük koordinasyonunu yapmak durumunda kalıyoruz. Oldukça zorlu bir operasyon. Genel itibarıyla Muğla'da ilimizdeki bütün yangınlarla ilgili durum iyiye doğru gidiyor. Muğla'da şu ana dek 10 bin 400'e yakın sorti yapıldı, 180 bin ton su boşaltıldı. Muğla ilimizde 16 orman yangını meydana geldi. 39 helikopter, 6 uçak 128 iş makinesi, 630 arazöz ve 3 bin 600 personel görev yaptı.

Şu anda yerleşim bölgelerini tehdit eden bir yangımız yok. 10 jandarma helikopteri çok kısa bir süre içerisinde bambi takarak su atma çalışmalarına katıldı. 

6 kentimizde 7 bin 220 çiftçinin hasar tespiti yapıldı. TARSİM'le alakalı bir hafta içerisinde tüm ödemeleri yapmış olacağız. Bugün Antalya'ya 9 milyon TL daha gönderdik.

2 işçi soğutma çalışmaları esnasında uçurumdan yuvarlandı. Helikopterle hastaneye kaldırıldılar. Hayati tehlikeleri bulunmuyor.

Yanan alanların başka amaçlarla kullanılması asla söz konusu değil, buralar tekrar ağaçlandırılacak.

Yunanistan'ın bizden uçak talebi var. Bunu değerlendirmeye çalışıyoruz. Ülkemizdeki yangınların hafiflemesiyle birlikte eğer sağlayabileceksek bunu da Yunanistan'a sağlıyor olacağız."

Bakan Kurum:

"Muğla'da 2 bin 923 yapı incelendi. 173 bina, 230 bağımsız birimin yangından etkilendiğini, ağır hasarlı ve yıkık olduğunu belirledik. Birkaç ay içerisinde inşaatlarımıza başlayacağız. 

Termik santralimizin bulunduğu alanı, üçü mobil, 10 adet izleme istasyonu ile takip ediyoruz. Yüksek risk arz eden tehlikeli bir seviye olmadığını söyleyebilirim."

Bakan Karaismailoğlu:

"Bugün Dalaman Havaalanı yakınlarındaki yangına güçlü bir şekilde müdahale edildi ve söndürüldü. Ulaşımda herhangi bir sorun meydana gelmedi."

Yorumlar (0)