Bakanlardan devam eden orman yangınlarına ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Manavgat'ta açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 06.08.2021, 21:07 08.08.2021, 12:13
Bakanlardan devam eden orman yangınlarına ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Manavgat'ta açıklamalarda bulundu.

Bakanlardan açıklama

Çavuşoğlu:

"Antalya'daki yangınlar İbradı ilçesi dışında söndürüldü. Toplam 5 ilçemizde 59 mahallemiz yaklaşık olarak 10 gündür devam eden yangınlardan etkilendi. Cumhurbaşkanı Aliyev'in talimatıyla 162 personel ve 40 itfaiye aracı daha gelecek. ABD'den gelecek 2 helikopter pazartesi günü ülkemizde olacak. Dünyanın birçok yerinde uzun bir süredir devam eden yangınlar var. Tüm ülkelere geçmiş olsun dileklerimizi bir kez daha iletiyoruz."

Kurum: 

"Yangından direkt olarak etkilenen 821 vatandaşımızın 808'i tedavileri yapılarak taburcu edildi. Acil ihtiyacı olan vatandaşlarımız için 149 konteyner kurulumu tamamladık. 400 konteyner kente geldi. 140 çadır kurulumu da tamamlandı. 7 kentimizde, toplamda bin kişilik ekiple hasar tespit çalışmalarımıza devam ediyoruz. Muğla'daki çalışmalar da birkaç gün içerisinde tamamlanacaktır. Hasarlı 2 bin 164 birim tespit edildi. 62 kamu binasını inceledik. Yıkılma olasılığı olan binaların yıkım çalışmalarına başladık. 503 binanın yıkımını tamamladık. Bir yıl içerisinde tüm alanımızı ağaçlandıracağız. Ormanlarımızı korumak için cansiperane çalışmalarımız sürecektir."

Karaismailoğlu:

"Kısa süre içerisinde afetin izlerini ortadan kaldıracağız, normal yaşamımıza döneceğiz."

Yorumlar (0)