Bakanlardan deprem bölgesinde önemli açıklamalar!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Elazığ'da valilik kriz merkezinde açıklamalar yaptı.

GÜNDEM 08.02.2020, 12:31 08.02.2020, 13:10
Bakanlardan deprem bölgesinde önemli açıklamalar!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Elazığ'da açıklamalarda bulundu.

Süleyman Soylu: "82 milyon TL nakit yardım dağıtıldı"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Deprem bölgesinde 82 milyon TL nakit yardım dağıtıldı. Yardım kampanyasından şu ana kadar 96 milyon lira AFAD'a, 47 milyon lira da Kızılaya geldi. Televizyon programında toplanan bağış miktarı netleştiğinde onu da açıklayacağız. Sosyal tesislerde 1500 aileyi barındırmayı planladık, peyderpey geçiriyoruz. 5 bin ailenin barınacağı barınma merkezlerinin altyapıları yapılıyor. 27 noktada afet koordinasyon merkezi var." ifadelerini kullandı.

Murat Kurum: "201 binanın yıkım işlemleri tamamlandı"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hasar tespit çalışmaları tamamlanmış durumda. 263 yıkık, 1540 orta hasarlı, 558 acil yıkılacak bina tespiti yaptık. 201 binanın yıkım işlemleri tamamlandı. Elazığ'da 8 bin 519 bina yıkılacak. Elazığ'da 17 bin 400 konut projelendirmesine başlandı. Hızlı bir şekilde inşa faaliyetlerine başlayıp, yıl sonuna kadar konutların vatandaşlarımıza teslimine başlayacağız." açıklamasını yaptı.

Ruhsar Pekcan: "Pazartesi gününden itibaren..."

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Hem Elazığ hem de Malatya'daki esnafımız eğer talep ederlerse 50 bin liraya kadar faizsiz kredi kullanabilecekler ve bunu ister TESKOMB ister Halk Bankası üzerinden alabilecekler. Pazartesi gününden itibaren de başvurularını yapıp, kredilerini kullanabilirler." dedi.

Yorumlar (0)