Bakandan İspanya'ya "Patriot" övgüsü: Gerçek dostumuz!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İspanya'nın Patriot'larını çekmeyen tek ülke olduğunu belirterek, "İspanya, bu konuda Türkiye'nin tek gerçek dostu oldu." dedi. 

GÜNDEM 01.12.2019, 09:14 01.12.2019, 09:19
Bakandan İspanya'ya "Patriot" övgüsü: Gerçek dostumuz!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, S-400 hava savunma sistemi tartışmalarının ardından bütün ülkelerin Türkiye'den Patriot'larını çektiğini fakat İspanya'nın Patriot'larını çekmeyen ve süreyi uzatan tek ülke olduğunu vurgulayarak, "İspanya, bu konuda Türkiye'nin tek gerçek dostu oldu." ifadesini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve İspanya Antalya Fahri Konsolosu Hasan Akıncıoğlu'na verilen İspanya Krallığı Devlet Liyakat Nişanı Payesi ve madalyası törenine katılım gösterdi. 

Törende İspanya'nın Türkiye için sıradan bir ülke olmadığını kaydeden Çavuşoğlu, bu ülke ile her alanda ilişkilerin güçlü olduğuna dikkat çekti. 

"Sınırımızda hava savunma sistemini uzatan tek ülke İspanya oldu"

Çavuşoğlu, İspanya ile mükemmel düzeyde ilişkilerin mevcut olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Birlikte değerlendirebileceğimiz daha fazla potansiyelimiz var. İspanya, ticari ilişkiler bakımından Avrupa'da 6'ncı büyük partnerimizdir. Aynı zamanda İspanya ülkemizde yatırım yapan 7'nci büyük ülkedir. İspanya her zaman Türkiye'ye güvenmiştir. Turizmde birbirimizi rakip görmedik. Birbirimizi tamamlar olduk. Türkiye'nin satın aldığı S-400'lere yönelik tartışmalar devam ediyor. Hava savunma sistemine ihtiyacımız vardı, çünkü herkesin elinde füzeler var. Bunlar NATO'yu da tehdit ediyor. Suriye ile sıkıntılar çıktığında ABD, Almanya, Hollanda, İtalya ve İspanya patriot bataryalarını gönderdi. Bu süreçte maalesef S-400'leri almayın ABD, Almanya, Hollanda ve İtalya patriotlarını çekti. Sınırımızda hava savunma sistemini uzatan tek ülke İspanya oldu. İspanya, Türkiye'nin bu konudaki tek gerçek dostu oldu."

"Çatışmaya değil, dostluğa ihtiyacımız var"

İspanya'nın hiçbir zaman ön yargılı olmadığını bildiren Çavuşoğlu, "Dünyada kendisinden olmayan herkese karşı nefret had safhaya çıktı. Bu noktada Birleşmiş Milletler çatısı altında Medeniyet İttifakı'nı yeniden canlandırmak için İspanya ile çalışıyoruz. Çatışmaya değil, dostluğa ihtiyacımız var. Bizim de en çok güvendiğimiz ülkelerin başında İspanya geliyor." diye konuştu. 

Yorumlar (0)