Bakandan "ceza indirimi" mesajı!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yeni yargı paketinde ceza indirimi çalışmasının bulunmadığını kaydederek, "O konular ayrıca siyaseten tartışılıyor. Yargı paketi kendi içerisinde devam edecek." dedi.

GÜNDEM 19.11.2019, 14:14 19.11.2019, 14:27
Bakandan "ceza indirimi" mesajı!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti grup toplantısı için geldiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hukuk mahkemelerinde 4 milyonun üzerinde dosya olduğunu bildiren Gül, bu davaları hızlandıracak ve daha rasyonel hale getirecek birkaç düzenlemenin üzerinde durulduğunu, pakette daha çok usul hükümlerine yönelik düzenlemeler bulunacağını aktardı. 

Gül, ikinci yargı paketinin cezaya yönelik bir düzenlemeyi öngörmediğini belirterek, "Cezaya ilişkin, ileriki paketlerde yargı reformu çerçevesinde gündemde olan konular gelebilir. Ama hukuk yargılamalarıyla ilgili, noterlik, icralara yönelik borçlunun kendi malını satabilmesi gibi birtakım vatandaş lehine olan, yargılamaları hızlandıran düzenlemeler düşünülüyor." diye konuştu.

"Yargı paketi kendi içerisinde devam edecek"

Ceza indirimine ilişkin düzenlemenin, Meclis'te bulunan siyasi parti gruplarının belirleyeceği bir konu olduğunu kaydeden Gül, "Yargı paketi çerçevesinde öyle bir çalışma yok. O konular ayrıca siyaseten tartışılıyor. Yargı paketi kendi içerisinde devam edecek. Meclis kendi gündemine hakim." açıklamasında bulundu. 

Adalet Bakanı Gül, MHP'nin ceza indirimine ilişkin teklifinin anımsatılmasının ardından, bu konuların siyasi partilerin iradesiyle meydana geleceğini, kendilerinin bir şey söyleme imkanlarının olmadığını ifade etti. 

Yorumlar (0)