Bakan Varank: Artık kara bulutları geride bırakıyoruz

Ekonomideki gelişmeleri değerlendiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Tek hedefe odaklanmış durumdayız. Türkiye’yi küresel ekonominin kazananı yapma konusunda kararlıyız" sözlerini kullandı. 

GÜNDEM 21.12.2021, 12:42 21.12.2021, 12:57
Bakan Varank: Artık kara bulutları geride bırakıyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Etki Analizi Çalışmaları Değerlendirme Çalıştayı'nın düzenlendiği Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde açıklamalar yaptı.

“Kara bulutları geride bırakıyoruz”

Dün, döviz kurunda meydana gelen gelişmeleri yorumlayan Bakan Varank, “Cumhurbaşkanımız önderliğinde tek hedefe odaklandık. Türkiye’yi, küresel ekonominin kazananı yapma konusunda kararlıyız.” açıklamasını yaptı ve şunları söyledi:

“Son günlerde, kurlar üzerinden gelen yorumlarla Türk ekonomisinin gücünü görmezden gelen kişilerin, bütün dünyada şu an meydana gelen enflasyon problemini yalnızca tk ülkemize has bir problem gibi yansıtanların meydana getirdiği kara bulutları geride bırakıyoruz. Uzak doğuda bulunan tedarikçilerine ulaşmakta güçlük çeken pazarlar, Türkiye’deki üreticilerin sözlerini yerine getirmesi vesilesiyle arz sorunlarını aşmaya gayret etti. Ülkemizi temel iktisattan, serbest piyasa rejiminden kopuk olarak göstermeye çabalayanların, Türk ekonomisine açıktan nasıl düşmanlık ettiğini hep birlikte takip ettik. Türkiye’de yatırımlarda bulunmak isteyen müteşebbislerimiz, düşük maliyetle finansmana ulaşabilecek. İhracat yapma arzusunda olanlar artık önünü görebilecek. İstihdamını artırmak ve üretimini çeşitlendirmek isteyenler, devletini en güçlü biçimde yanında görecek. Türkiye ekonomisi emin adımlarla yoluna devam edecek.”

“Daha çok üretim, daha çok yatırım, daha çok istihdam…”

İhracat, yatırım, istihdam ve üretimle büyüme hedefinden söz eden Bakan Varank, “Serbest piyasa şartlarında, araç çeşitliliğine nasıl sahip olduğumuzu, kendilerine ekonomist diyen ve tepeden bakan ukalalar anlamıştır diye düşünüyorum. Asgari ücrette yaptığımız artışla sunduğumuz rahatlamanın, gelir vergisi istisnası ile bütün gruplara yansıyacağından şüpheniz olmasın. Türkiye ekonomisini muhalefetin yaptığı gibi demagoji ile laf salatasıyla da büyütmeyeceğiz. Daha çok yatırım, daha çok üretim, daha çok ihracat ve daha çok istihdamla büyüteceğiz. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, milletimizin umudunu ve ekmeğini daha da büyüteceğimiz bir sürece hızlı bir şekilde giriyoruz. Bu kapsamda, ayakları yere sağlam basan araçlar ve politikalar üretmeyi sürdüreceğiz.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)