Bakan Turhan uçak kazasının nedenini açıkladı

Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Sabiha Gökçen'de pistten çıkan uçağın neden pistten çıktığını ve kazanın sebebini açıkladı.

GÜNDEM 05.02.2020, 20:47 05.02.2020, 20:54
Bakan Turhan uçak kazasının nedenini açıkladı

Sabiha Gökçen'de meydana gelen uçak kazasıyula ilgili detaylar bir bir ortaya çıkıyor. Herkes uçağın neden pistin dışına çıktığını merak ediyor. Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan, uçağın düşme sebebini açıkladı.

"Sert iniş sonucu araziye sürüklendi"

Kazaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Turhan, şunları kaydetti:

"Şu anda bize ulaşan bilgilere göre can kaybı yok. Yaralıların şu anda bazıları kendi imkanlarıyla uçaktan ayrıldı. Bazılarını da acil servis birimlerimiz ve ekiplerimiz uçağın içerisinden çıkarmaya çalışıyorlar yolcuları. Yaralıların tahliyesi devam ediyor. 177 yolcu bunun 2'si çocuk. 6 da mürettebat vardı uçakta. Aldığımız bilgilere göre sert iniş sonucu pist başından çıkarak araziye sürüklendi. Uçakta kırım oluştu. Yolcuların önemli bir kısmı kendi imkanlarıyla uçağı terk etti. İçeride olanlar da ekiplerimiz tarafından tahliye dilmeye çalışılıyor."

"Pilotlarla irtibat kurulamadı"

Turhan kazanın oluş şekline ilişkin ise "Bize gelen bilgiye göre kaza sert biriniş yapıldığı ve hızını kesemeyip pist başından araziye çıkması sonucu oluştu. Pilotlarla bir irtibat hala kurulamadı. Oradaki arkadaşlarımızla görüşüp anbean bilgi alıyoruz. 32'ye yakın ambulans olay yerine gitti. Bunlarla yaralılar hastanelere sevk ediliyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)