Bakan Soylu’dan “bayramda Suriye’ye giden sığınmacı” açıklaması

İçişleri Bakanı Soylu, Suriyelilerin bayram ziyaretine gitmesini eleştiren Kılıçdaroğlu ve sığınmacıların bayram ziyareti hakkında açıklamalarda bulundu. Bayram ziyaretine gitmeye izin vermemek konusunda kısıtlamaların olduğunu dile getiren Soylu, bugüne kadar 500 bin Suriyelinin gönüllü olarak ülkelerine döndüğünü bu sebeple Kılıçdaroğlu’nun provokasyon amaçlı konuşma gerçekleştirdiğini ifade etti. 

GÜNDEM 19.04.2022, 17:03
Bakan Soylu’dan “bayramda Suriye’ye giden sığınmacı” açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyeli sığınmacılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’de şimdiye kadar 1 milyondan fazla kaçak göçmenin yakalandığını ve son 10 senede 500 bin Suriyelinin gönüllü olarak ülkesine döndüğünü ifade eden Soylu, sığınmacılar hakkındaki konuşmaların tamamen provokasyon amaçlı olduğunu kaydetti. Suriyelilerin bayram için ülkelerine gitmeleri ardından Türkiye’ye dönmeleri konusuna da değinen Soylu “Bayram için ülkelerine gitmelerine izin vermemek konusunda kısıtımız var.” ifadelerini kullandı.



“Kılıçdaroğlu, sığınmacılar konusunda halkı tahrik ediyor”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bayram ziyareti için ülkelerine giden sonrasında Türkiye’ye dönen sığınmacıları eleştirmesi hakkında da konuşan Soylu, “Kılıçdaroğlu, sığınmacılar konusunda konuşarak halkı tahrik etmeye çalışıyor. Kendisi, ülkemizin düşmanlarıyla hareket ediyor. Sığınmacılar elbet bir gün ülkelerine dönecekler. Bunun için çalışmalar yapıyoruz. Ancak bugün, bizim yaptıklarımız görülmüyor ve konu, provokasyona malzeme ediliyor.”

Yorumlar (0)