Bakan Soylu Uşak'ta: Kökünü Kurutma Operasyonu başladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uşak'ta bu sabah saatlerinde başlatılan "Kökünü Kurutma Operasyonu" ile ilgili açıklamada bulunmak için kente geldi. 127 hedefe yönelik operasyon başlatıldığını kaydeden Soylu, şimdiye kadar 120 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Soylu, uyuşturucuyla mücadele konusunda ABD ve Avrupa gibi pes etmeyeceklerini vurguladı.

GÜNDEM 10.01.2023, 09:51 10.01.2023, 17:33 Hakan Öksüz
Bakan Soylu Uşak'ta: Kökünü Kurutma Operasyonu başladı

Uşak'ta bu sabah saat 06.00'da başlatılan "Kökünü Kurutma Operasyonu" hakkında kamuoyuna bilgi vermek için kente gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 127 hedefe yönelik operasyon düzenlendiğini söyledi. 

İl Emniyet Müdürlüğüne gelerek operasyonda görev yapacak personellere başarı dileyen Bakan Soylu, operasyona ilişkin basın açıklamasında bulundu. Bakan Soylu'ya eşlik edenler arasında Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Uşak Valisi Turan Ergün ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz gibi isimler de vardı.

"Şimdiye kadar 120 kişiyi gözaltına aldık"

Operasyonun saat 06.00'da başlatıldığını kaydeden Soylu, "Kökünü Kurutma Operasyonu vesilesiyle 609 polis ile jandarma yollara çıktı. Uyuşturucunun kökünü kazıma kararlılığımızda bir değişiklik yok. Bu sabah, 33'üncü Kökünü Kurutma Operasyonu'nu başlattık. Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda başlatılan çalışmada şimdiye kadar 120 kişiyi gözaltına aldık. Bunların arasında uyuşturucu üreticileri ve satıcıları var." vurgusunu yaptı.

"ABD ve Avrupa gibi pes etmeyeceğiz"

Uyuşturucuyla mücadelenin farklı katmanlarının olduğuna değinen Soylu, "Bir yandan uyuşturucunu üretimi ve ticaretiyle mücadele ederken bir yandan da rehabilitasyona odaklanıyoruz. Amerika ve Avrupa, bu savaşı çoktan bıraktı. Uyuşturucu kullanımını serbest bıraktılar. Biz pes etmeyeceğiz. Başlattığımız büyük çaplı uyuşturucu operasyonları ile üretim ve dağıtım kanallarını yok etmek istiyoruz. Kökünü Kurutma Operasyonları, ülke çapında devam edecek." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)