Bakan Soylu, Rize ve Artvin'deki son durumu açıkladı

Bakan Soylu, Rize ve Artvin'de meydana gelen sel felaketlerine dair Arhavi ilçesinde basın açıklaması yaptı.

GÜNDEM 27.07.2021, 21:15 28.07.2021, 00:21
Bakan Soylu, Rize ve Artvin'deki son durumu açıkladı

Bölgede incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Rize Fındıklı'da, Artvin Hopa ve Arhavi'de 100 kilogramın altında bir yağış oldu. Bu bizim afet olarak adlandırabileceğimiz bir yağış değil." bilgisini paylaştı.

Hasar 85 milyon lirayı aşıyor

Rize ve Artvin’e bağlı Arhavi ilçesinde geçtiğimiz hafta etkili olan yoğun yağışların ardından sel ve heyelan meydana gelmişti. Kaybolan 3 yurttaşın akıbetine dair çalışmaların devam ettiğini dile getiren Soylu, kent merkezinde yer alan üstü kapalı dere yataklarının üstünün açılacağını belirtti. Altyapı ve yollar dışında toplamda 85 milyon TL'lik hasar meydana geldiğinin altını çizen Soylu, "Zarar gören yurttaşlarımızın bütün masraflarını karşılayacağız." dedi.

3 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor

Artvin'de 444 aracın ve 1.500 personelin çalıştığını söyleyen Soylu, "Arama-kurtarma faaliyetleri devam ediyor. 3 kayıp yurttaşımız vardı. Murgul'daki çalışmalarımız devam ediyor fakat yoğun yağmur sebebi ile kısmen durdu. 107'si dalgıç olmak üzere 200'ü aşkın personel görev yapıyor." ifadelerini kullandı

"Sigorta şirketlerine teşekkür ediyoruz"

Arhavi'de sürmekte olan çalışmalar neticesinde temizliğin yüzde 95 oranında bittiğini kaydeden Soylu, "Özellikle zemin ve bodrum katlardaki temizlik bitti. Esnaf ve iş yerlerimizdeki hasarlarla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatlar doğrultusunda herkesle tek tek görüştük. Önemli bir noktaya gelmiş bulunuyoruz. 300'ü aşkın iş yeri çalışamaz hale geldi. Bazılarının 40 yıllık birikimleri yok oldu. Su basınca, yalnızca binaları su almıyor, milli servet de ortadan kayboluyor. Sigorta şirketleri duyarlı davranıyorlar. Sigorta şirketlerine teşekkür ediyoruz." sözlerini sarf etti.



























Yorumlar (0)