Bakan Soylu: Pasaport ve kimlikler birleştirilecek!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ehliyet ve kimlik kartları için yeni bir uygulama üzerinde çalıştıklarını kaydetti. İşte ayrıntılar...

GÜNDEM 22.04.2022, 21:16 24.04.2022, 09:05 Hakan Öksüz
Bakan Soylu: Pasaport ve kimlikler birleştirilecek!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "T.C. Kimlik Kartına e-imza yükleme" lansmanında konuştu. Pasaport ve kimlik kartlarıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gideceklerini duyuran Soylu, renkli fotoğraf kullanımına geçileceğini belirtti.

Maliye Bakanlığı, Hazine Bakanlığı ve Darphane'nin yoğun bir çalışma dönemine girdiğini belirten Bakan Soylu, dünya çapında en güvenli milli pasaportların üretildiğini söyledi. Projenin 3 ya da 4 ay içinde tamamlanacağını aktaran Soylu, kimlik ve ehliyetlerin birleştirileceğini kaydetti.

Ehliyetler, kimliklere yüklenecek!

2023 yılında süresi sona erecek kimliklerin ehliyetlere yüklnebileceğini söyleyen Soylu, iki belgenin tek bir kartta birleştirileceğini belirtti. Bunun üç aşamalı bir plan olduğunu kaydeden Soylu, ehliyetlerin kimliklere yüklenmesi çalışmasının tamamlandığını söyledi. Soylu, ikinci etapta ise e-imzanın kimliklere yüklenmesi işleminin bulunduğunu ifade etti.

Üçüncü aşama: Kimliklerle ödeme yapılacak!

Üçüncü aşamanın oldukça iddialı olduğunun altını çizen Bakan Soylu, kimliklerin de tıpkı kredi kartları gibi ödeme işlemlerinde kullanılabileceğini söyledi. Bu uygulamayı gerçekleştiren bazı ülkelerin bulunduğunu belirten Soylu, bunun ciddi bir altyapı gerektirdiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)